A Barokk Csarnokba költözik a Maladype Don Carlosa

A Színházi Világnap alkalmából a Szépművészeti Múzeum Barokk Csarnokának egyedülálló szépségű helyszínén játssza Don Carlos előadását a Maladype Színház.

donÚj helyszínen a Don Carlos:
A tavaly bemutatott darab díszletét eddig még sohasem hozták ki a Mikszáth téri Maladype Bázisról, most először játsszák az előadást teljesen új környezetben. Balázs Zoltán rendezőnek és a színészeknek a lakásszínházi miliő után, kihívást jelent az individuum és a hatalom „intim”, emberi és mindennapi kapcsolatát hangsúlyozó előadást az egykori főúri gyűjtemények hangulatát idéző Barokk Csarnok terében újra teremteni. 

don2

Kritikus szemmel a darabról:

Balázs Zoltán Don Carlosának nem a mostohaanyjába szerelmes királyfi szerelmi vívódása, s nem is a joggal gyanakvó király és szűk családja közti feszültségek a gyújtópontjai, hanem Posa és Fülöp hosszú vitája: rendkívül erős és sokféle értelmezést megengedő kép, ahogyan a király egyre több naranccsal próbálja betömni az új világrendről prófétáló s a jelenlegit bíráló márki száját. Posa és Carlos baráti, sőt annál is mélyebb kapcsolata is inkább innen nézve fontos: a királyfi szemének mindenáron való felnyitása, jó útra terelése a lényeg. Lenyűgöző, hogy Orosz Ákos milyen lelkesedéssel és közben milyen tiszta, pontos értelmezéssel mondja el két előadás négy és fél órájában a szövegét; úgy adja át üzenetét, hogy szinte fel sem tűnik, amikor kivégzik, mert az eszméje már kitörölhetetlenül beette magát mindenhová. Folytatás az Ellenfényben.
don3Színházi Világnap – Maladype Színház - Don Carlos - Szépművészeti Múzeum, Barokk Csarnok: 2013.március 27. 18:30
Jegyrendelés a hét minden napján 8:00 – 22:00: jegy.hu, maladype@maladype.hu,
maladype.hu, 70/326 8108

süti beállítások módosítása