Berlinben turnézott a Frankenstein-terv

Március 23-án és 24-én a berlini Schaubühnén 13. alkalommal megrendezett F.I.N.D. Fesztiválon (Festival of International New Drama) vett részt a Proton Színház.

Berlin Frankenstein

Fotó:  © Heiko Schäfer

A Mundruczó Kornél rendezte Frankenstein-tervnek ez volt a 26. nemzetközi állomása, mely során két nap alatt összesen 4 alkalommal láthatta a német közönség az előadást. A F.I.N.D. fesztivál célja európai rendezők és írók alkotásainak bemutatása, egy fórum létesítése, ahol a meghívott művészeknek lehetőségük nyílik megosztani egymással tapasztalataikat, adott esetben olyan vitákat generálva, amelyek segíthetnek a nemzetek nyelvi és kulturális határainak lekűzdésében.

A fesztivál 2. napján a demokráciáról és a szabadságról rendeztek kerekasztal-beszélgetést a BLITZ (GR), Mundruczó Kornél és Büki Dóra valamint Àlex Rigola (ES) részvételével. A moderátor Thomas Ostermeier, a Schaubühne művészeti vezetője volt. A fórum arra próbált választ találni, hogy az Európán átívelő politikai és gazdasági változásokra hogyan lehet és kell reflektálnia egy színházi alkotónak. A fesztivál által szervezett F.I.N.D. PLUSZ program keretén belül pedig Mundruczó Kornél és Rába Roland találkoztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem Berlinbe látogató hallgatóival.

Berlin Frankenstein3 2013.03Mundruczó Kornélt a Proton Színház külföldi vendégszerepléseinek, illetve rendszeres külföldi vendégrendezéseinek köszönhetően Hevesi Sándor-díjjal tüntették ki március 27-én, az idei Színházi Világnapon. A díjat a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központjának kezdeményezésére alapították 1998-ban és olyan művészeknek, kultúraközvetítőknek adományozzák, akik sokat tettek a magyar színház nemzetközi megismertetéséért, elismertetéséért.
Bővebben a fesztiválról: http://www.schaubuehne.de/en_EN/program/festival
Kerekasztal-beszélgetés: http://schaubuehne.de/en_EN/program/detail/11486624

 

Kövesd a Proton Színházat a Facebook oldalukon. 







süti beállítások módosítása