A magyar Hófehérkét táncolnak Rosztovban

Nagy sikert aratott a dél-oroszországi Rosztov-na Donu zenés színházában Kocsák Tibor és ifjabb Harangozó Gyula Hófehérke és a 7 törpe című táncjátéka - a bemutatóról a Rosszijszkaja Gazeta kormánylap is beszámolt.

Az újság azt emelte ki, hogy először láthatott az orosz közönség olyan előadást, amelynek zenéjét az Európa-szerte ismert Kocsák Tibor szerezte. A darab magyar alkotócsoport: ifjabb Harangozó Gyula koreográfus, Kentaur díszlettervező és Velich Rita jelmeztervező munkája - számolt be a balettről a Rosszijszkaja Gazeta. A lap internetes oldalán részletet is bemutat a balettből.
A rosztovi Don televízió méltatta ifjabb Harangozó Gyulát, az orosz balettiskola neveltjét, aki barátait maga köré gyűjtve alkotta meg a táncművet. A Grimm testvérek meséje nyomán a koreográfus készítette a librettót.

 


Mihail Babuzin, a rosztovi színház zenei vezetője és karmestere elismerte, hogy nem volt könnyű a bemutatóra való felkészülés. Natalja Bermusz dekoratőr műhelyének vezetője pedig arról számolt be a televíziónak, hogy a bányát, a törpék házát és a királynő díszes palotáját mind maguk készítették, de a törpék különösen nagy orrát és füleit Szentpétervárról rendelték meg. 
Az egyik törpe szerepét táncoló Konsztantyin Usakov dicsérte ifjabb Harangozó Gyulát, aki minden egyes szerepet együtt gyakorolt a rosztovi táncosokkal.
Jelizaveta Miszler, aki Hófehérkét alakítja, eredetinek tartja a koreográfiát, amely a klasszikus balett, a modern tánc és a népi motívumok egyvelege. Mint mondta: arra törekedett, hogy ne okozzon csalódást a balett szülőatyjának.



 

süti beállítások módosítása