Nagyvárosi bujdosók A Holnap után fesztiválon

A Holnap után fesztivál keretében kerül sor a Nagyvárosi bujdosók című táncelőadás bemutatójára április 19-én, pénteken 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színházban. A Nagyvárad Táncegyüttes produkciójának dramaturgja, játékmestere Novák Péter.

Az előadást megelőzően, 16 órától Folk Art Ma címmel kerekasztal-beszélgetésre invitálják az érdeklődőket a színház páholyelőcsarnokába, amelyen részt vesznek az alkotók, Novák Péter mellett Kiss Ferenc zeneszerző, szövegíró, illetve Dimény Levente, a táncegyüttes vezetője.

 

bujdosokplakatcsicsi

 

Az alkotókról:

Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető, rendező. Édesapja Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus, rendező, etnográfus, édesanyja Foltin Jolán táncművész, szintén Kossuth-díjas koreográfus és rendező. Szüleinek köszönhetően már gyermekkorában erősen kötődött a tánchoz és a színházhoz. 13 éves korában már szerepelt az István, a király című rockoperában. Különböző színházakban vállalt szerepet, számos könnyűzenei album dalszövegírója, televíziós műsorvezetőként is tevékenykedik. Koreográfusként, illetve a rendező munkatársaként számos darab elkészítésében feladatot vállalt.

Kiss Ferenc zenész, zeneszerző, szövegíró, népzenegyűjtő és -kiadó. Húsz éven át muzsikált a Vízöntő együttesben, a legendás Kolinda alapító tagja volt, az Etnofon Népzenei Kiadó művészeti vezetője, a Nagyvárosi Bujdosók című lemez zeneszerzője. Azon kevés alkotók egyike, akik nemcsak a folkzenében és az autentikus előadásmódban jártasak, de ismerik a könnyűzenét is. Mint zeneszerző, a világzene magyar vonulatában markáns irányzatot képvisel.

süti beállítások módosítása