Mindenkit mozgósítana az Operaház - Plakátarc kerestetik

Párokat invitál az anyák napját megelőző szombatra az Opera, 300 leendő anyuka jelentkezését várják. Május 2-ától 27 ezer középiskolás diák jut el ingyen az Erkel Színházba, az internetes közönséget pedig a szabadba csábítják.

Május negyedikén kismamákat vár az Operaház. Az anyák napját megelőző nap délelőttjén, hagyományteremtő szándékkal, KismaMatiné címmel látnak el egy előadást, amelyre minden évben 300 várandós kismamát és kispapát várnak. Idén a nagy sikerű Shakespeare-adaptáció, A makrancos Kata balettelőadásra jöhetnek a gyermeket váró párok, jelképes, 300 Ft-os jegyekkel. A cél, hogy a hasonló, örömteli élethelyzetben lévők, a gyermekáldás előtt közösen kikapcsolódhassanak, s a magzati korban lévő gyermek is részesülhessen a zenei élményben.

 

makrancos kata

A makrancos Kata (fotó: Mezey Béla, opera.hu)

 

A program - az Útravaló CD-hez hasonlóan – mely minden magyar újszülött szüleihez eljut már a kórházban –, ez alkalommal is Kodály Zoltán legendás mondására épít, amely szerint „a gyermek zenei nevelését nem a születése előtt kilenc hónappal, hanem már az édesanya születése előtt kilenc hónappal jó megkezdeni”. A KismaMatiné jelkép és üzenet, amely kifejezi: az egész társadalom számára fontos, hogy minél több gyermek szülessen, s hogy minél fogékonyabbak legyenek a jóra és a szépre. A kismamák az anyaknapja@opera.hu címen regisztrálhatnak a Magyar Nemzeti Balett május 4-ei előadására. A legendás Seregi-balett igazi színházi élményt ígér azoknak is, akik most ismerkednek a balett műfajával.

 

hunyadi laszlo


Hatalmas az érdeklődés övezi a május 2-án induló OperaKaland programot, amely évente több tízezer középiskolás diákot juttat el opera- vagy balettelőadásra. Idén Erkel Hunyadi László című operájára épül a program, amelynek első előadás-szériájára 335 iskola jelentkezett szerte az országból. A huszonöt előadásra kis híján huszonhétezer diák jut el térítésmentesen a megújuló Erkel Színházba. Az Operaház által életre hívott, szervezett és finanszírozott programot a MÁV támogatja, melynek köszönhetően a vidéki diákok 90%-os kedvezménnyel utazhatnak a fővárosba, a BKK pedig kedvezményes tanulójegyeket biztosít a programhoz. A további évadokban kiteljesedő OperaKalandra szóló meghívás kiterjed az ország valamennyi köznevelési intézményére. A kezdeményezéssel minden idők legnagyobb ifjúsági programja indul el az Operaház történetében.

 

operahaz plakat

 

A közösségi portál Opera-oldalának látogatói hatalmas játékban vehetnek részt mától. Az Opera nagy sikerű imázskampánya kilépett a webről, már az utcákon is hódít, így az internetes közönséget a plakátfotókkal együtt csalják ki a szabadba. Feladatuk, hogy a kiválasztott három plakát előtt készítsenek fotót magukról, családtagjukról, vagy barátjukról. A legkreatívabb, legfantáziadúsabb képeket megjelenítik az Opera közösségi oldalán, ahol a legtöbb szavazatot kapó kép szereplőjéről az Opera profi kreatív csapatának segítségével műteremi plakátfotót készítenek, ami az ország 3 kiemelt pontján, óriásplakáton jelenik meg, még idén májusban. A legtöbb tetszésnyilvánítást bezsebelő fényképhős lesz tehát az Operaház 2013/14-es évadának rajongó-plakátarca. A fotókat a plakatarc@opera.hu címre várják.

süti beállítások módosítása