Kisfilmpályázat Karinthy Frigyes szövegeiből

Karinthy Frigyes szövegeinek felhasználásával készült kisfilmeket várnak a szervezők a Tanár úr, kérem, én filmeztem címmel induló pályázatra. A pályaművek nevezése május 27-én zárul.

A kisfilmpályázatot a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com európai rövidfilmcentrum indítja a Bookline-nal való együttműködésben. A pályázatra olyan műveket várnak, amelyek maximum 10 percben, műfaji megkötés nélkül, az író alkotásainak felhasználásával születnek. 
Elsősorban középiskolások, egyetemisták és kezdő filmesek munkáira számítanak, a diákmezőnyben különdíjat is kiosztanak.

 

karinthy frigyes

 

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai segítséget is nyújt a vállalkozóknak. A múzeumban látható Számadás a tálentomról című Karinthy Frigyes-emlékkiállítás tereit a filmkészítők forgatás helyszínként használhatják.

Az elkészült kisfilmeket május 27-ig a daazo.com honlapon lehet nevezni, az online felületen az érdeklődők meg is tekinthetik az alkotásokat.
A pályaművekről ítélő zsűri tagjai között lesz Karinthy Márton, az író unokája és a TÚK - Tanár úr, kérem! című film rendezője, Mátyássy Áron is.
A pályázat értékelésére a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében megtartott Karinthy-napon kerül sor június 8-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

 

süti beállítások módosítása