Dél-Koreában járt a kolozsvári társulat

A Suttogások és sikolyok első szöuli előadására május 2-án került sor a Koreai Nemzeti Színház nagyszínpadán felépített stúdiótérben. A Szöuli Színművészeti Egyetem színis diákjai viszont már korábban, a szerdai (május elsejei) próbán megtekinthették az előadást. Biró Eszter beszámolója.

A következő négy napban további 460 néző látta a Suttogások és sikolyokat. Köztük volt Jaram Lee színésznő, énekesnő és Nam Inwoo rendező, az Ukcsuk-ga című pansori-előadás alkotói – a produkciót az Interferenciák fesztivál alkalmából nagy sikerrel játszották Kolozsváron.

 

1647 list


Az első előadást követő állófogadáson Ahn Hosang, a Koreai Nemzeti Színház igazgatója köszöntötte a társulatot. Elmondta, hogy évek óta tervezték az előadás meghívását, és nem bánták meg, hogy a kis nézőtér ellenére éppen erre az produkcióra esett választásuk.

korea kolozsvar 2
A fogadáson jelen volt Kim Yun-Cheol, a Színiktritikusok Nemzetközi Szövetségének elnöke is, akinek ajánlására létrejött a meghivás. Kim Yun-Cheol gratulált a Suttogások és sikolyok alkotóinak és elmondta, örül, hogy Szöulban látja viszont a bukaresti Nemzeti Színházi Fesztiválról és az Interferenciák fesztiválról ismerős arcokat. Andrei Şerban rendező és Tompa Gábor színházigazgató megköszönték a vendéglátást és reményüket fejezték ki, hogy a kolozsvári társulat hamarosan visszatér Szöulba.

korea kolozsvar
A következő napok délelőttjein a turné résztvevőinek alkalma volt még jobban megismerkedni Szöullal – legtöbben a tradicionális piacokat, a palotákat és a Szöul Tornyot keresték fel. A vasárnap délutáni előadást követően hagyományos koreai grill-vacsorával búcsúztatták a Suttogások és sikolyok alkotóit, akik hétfőn hajnalban indultak vissza Kolozsvárra, és azóta szerencsésen meg is érkeztek a 30 órás utazás után.

 

A beszámolót készítette: Biró Eszter
Forrás: huntheater.ro

süti beállítások módosítása