Nemzetközi fesztiválon a békéscsabai Monte Cristo

Május végén rendezik meg az ukrajnai Khersonban (Herson) a Melpomena Tavrija elnevezésű Nemzetközi Színházi Fesztivált, melyre a Békéscsabai Jókai Színházat is meghívták a Monte Cristo grófja című musicallel.

A rendezvényre 15 ország 32 produkciója érkezik: többek között Grúzia, Oroszország, Portugália, Franciaország, Fehéroroszország, Moldávia, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Izrael, Baskír Köztársaság, Ukrajna és a Krími Autonóm Köztársaság is képviselteti magát.

 

monte cristo

Fotó: Nyári A. (A-Team)


A színházi programok mellett mesterkurzusokat tartanak színészek számára, szakmai konferenciákat szerveznek színházigazgatók és rendezők részvételével, díszlet- és jelmeztervezők munkáiból rendeznek kiállításokat.

 

A szakmai előadások mellett nagy figyelmet fordítanak a közönség szórakoztatására is: utcai felvonulások színesítik a programot, amelyeken valamennyi együttes megjelenik. A produkciókat követően pedig éjszakánként a nagyszínpadon, a színházi kávézóban, sőt, a teátrum előtti téren és a Dnyeper partján esztrádműsor várja az érdeklődőket.

A Jókai Színház már 2010-ben is részt vett a seregszemlén; Gogol: Háztűznéző című produkciójukat a nemzetközi szakmai zsűri a legjobb előadásnak minősített.

Forrás: Jókai Színház, hir6.hu

 

süti beállítások módosítása