Három előadással látogat Budapestre a szabadkai társulat

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata 2013 májusában Budapesten, a Thália Színházban és a Katona József Színházban mutatja be a Tapasztalt asszony, a Virrasztók, valamint A csúnya című előadásait.

Először május 19-én, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjének keretében a Thália Színház ad otthont Tasnádi István rendezésében a Tapasztalt asszony című gender-revünek.

 

tapasztalt asszony

Fotó: Kovács Attila, szabadkaiszinhaz.com


Másnap, május 20-án a Lénárd Róbert fiatal vajdasági író/rendező szövege alapján készült előadást, a Virrasztókat tekinthetik meg a nézők a Katona József Színházban. A történet egy vasútállomás éjszakáiban játszódik. A dráma idén versenyben volt a Színházi Dramaturgok Céhének Vilmos díjáért.

 


A következő napon, május 21-én Dömötör András rendezésében Marius von Mayenburg kortárs német szerző A csúnya című sötét vígjátéka lesz műsoron a Katona József Színházban. A történet Lette, a végtelenül csúnya feltaláló sorsát boncolgatja, aki a szebb jövő (és az effektívebb kereskedelem) céljából plasztikai műtétnek veti alá magát és széppé lesz.

 




süti beállítások módosítása