Tüntetni készülnek Plácido Domingo éneke ellen Párkányban

Tiltakozó tüntetést szervezett péntekre párkányi lakosok egy csoportja, mert megelégelték, hogy az egyik helyi lakos tíz éve minden nap, reggeltől estig Plácido Domingo énekét játssza a házára erősített hangfalakból.


Több száz embert várnak tüntetésre, amelyet egy "Megelégeltük már szegény Domingo úr énekét, aki talán maga is befogná a fülét" feliratú plakáttal népszerűsítenek a szervezők - közölte a pozsonyi Új Szó című magyar nyelvű napilappal a Kossuth utca csendjéért harcoló aktivisták nevében Karin Turcinová, a tiltakozás egyik szervezője.


A kuriózumnak számító polgári kezdeményezés kiváltó oka a párkányi Kossuth utca egyik lakójának nem éppen hétköznapi viselkedése. A háztulajdonos ugyanis már tíz éve nap mint nap kora hajnaltól késő estig rossz minőségű Plácido Domingo-felvételeket sugároz a házára erősített hangfalakból. A helyi lakosok már panaszt tettek a városi hivatalban, ám az nem tud mit kezdeni az esettel, ugyanis a nem kívánatos koncert "csupán" reggel hattól este tízig szól és hangereje nem éri el a csendháborítást tiltó rendeletben megszabott értéket, így hivatalosan nem zavarja a köznyugalmat és nem tiltható be.

 

placido domingo

Fotó: ABC News


A környéken lakók sokáig tanácstalanok voltak mit kezdhetnének a fennálló helyzettel, amelyet az is fokozott, hogy többüknél egészségi panaszok, alvászavarok léptek fel, állítólag éppen a kéretlen zenebona hatására. A környéken lakók közül olyan is akadt, aki végső kétségbeesésében megpróbálta eladni a házát, de a hangzavar elriasztotta a vevőket is. A háztulajdonost, személyesen és levélben is megpróbálta az ügy kapcsán megkeresni az önkormányzat, ám eddig minden eredmény nélkül.


A helyzetet megelégelve a panaszosok a pénteki tüntetés megszervezése mellett döntöttek. Mint mondják a békés tiltakozás célja, hogy felhívják a figyelmet a problémájukra, amelynek megoldása érdekében már nem tudják kihez fordulhatnának.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása