Szökő emlékek - Francia műhelymunka a Bárkán

A Compagnie Philippe Genty két alkotója tart továbbképzést a Bárka Színházban. A műhelymunka 2013. május 31-én és június 1-jén egy-egy nyilvános bemutatóval végződik.

Philippe Genty-ről:


Philippe Genty a francia színházi élet egyik legendás, több műfajt egyesítő alkotója, rendező, koreográfus és bábművész egy személyben. Pályáját képzőművész-grafikusként kezdte, majd 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely eleinte főleg bábszínházi kísérletezéssel foglalkozott, de kezdettől fogva tágította a műfaji kereteket, és a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.

Genty színháza a mai napig egyszerre emberi és költői, plasztikus és hangsúlyosan metaforikus formanyelven mesél a lét finom rezdüléseiről, tele lírai, megkapó humorral és melankóliával. Előadásaiban egyenrangú szereplőkként vannak jelen a színészek, a bábok, a tárgyak, valamint a tánc, a pantomim és a cirkuszművészet. Egyszerű, mégis fantáziát megmozgató eszközökkel él, melyek szürreális logikája varázslatos, titokzatos mélységet kölcsönöz a színpadon teremtett világnak.

 

 

workshopról:

A Bárka Színházban zajló egy hónapos workshop során a Philippe Genty Társulat két tagja, Nancy Rusek és Eric de Sarria, mutatja be azokat az önvizsgálati és színházi eszközöket, amelyeket Philippe Genty és Mary Underwood dolgozott ki alkotásaik és tanfolyamaik során.

 

philippe genty companie 03
A továbbképzés egyfelől a játék, az eltáncolt mozdulatok és az eszközhasználat technikáinak átadásából áll, melyekhez a testet és az érzelmeket egyaránt maximálisan be kell vetni, másfelől előkerül a személyes kutatás és alkotás kifejlesztése, mégpedig egy közös projekten belül. Hiszen emlékeink folyton elszöknek, menekülnek előlünk, nekünk pedig szüntelenül utol kell érnünk őket, hogy megkíséreljünk szembenézni velük, és színpadra vigyük a történetüket…

 

 

Szökő emlékek
- munkabemutató - 

Philippe Genty és színháza

Bemutató: 2013. május 31. és 2013. június 1. 19:00

Szereplők:

Dévai Balázs, Pásztor Tibor, Szabó Emília, Szorcsik Kriszta, Varga Anikó, Jerger Balázs m.v., Marofka Mátyás m.v., Balogh Dóra m.v., Mykola Bondarchuk m. v., Domonkos Ágnes m.v., Kalmár Ákos m.v., Kovács Emese m.v., Esztella Levko m.v., Makra Viktória m.v., Moravszki Enikő m.v., Sepa György m.v.

Alkotók • Nancy Rusek, Eric de Sarria

Asszisztens • Pogács Zsuzsa

Tolmács • Kund Laura

süti beállítások módosítása