Jövő héten kaphat pénzt a Nemzeti Színház

A jövő héten utalhatnak 250 millió forint állami támogatást a Nemzeti Színház működtetésére. A kultúráért felelős államtitkár hétfőn írta alá az idei támogatási szerződés rá vonatkozó részét - számolt be az inforadio.hu.

 

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, Alföldi Róbert igazgató arról tájékoztatta kollégáit, hogy nem kaptak pénzt a júniusi fizetésekre. Ezt az Index szerkesztőségébe eljuttatott levél és Kulka János nyilatkozata is alátámasztotta.


Az inforadio.hu megkeresésére a tárca közölte, a színház év elején megkapta a 2013-as támogatás három havi részletét. Az idei támogatás fennmaradó részének kifizetéséhez el kellett számolni a tavalyi támogatással, ezt nemrég fogadták el.


halasz janos balog zoltanHalász János államtitkár és Balog Zoltán miniszter (fotó: Kovács Tamás, MTI)


A közlemény szerint Halász János államtitkár hétfőn aláírta a szerződés rá vonatkozó részét, ezt Alföldi Róbert igazgató ma teszi meg. Ha mindkét aláírás megvan, a minisztérium jövő héten átutalja az idei működési támogatás következő részletét, csaknem 250 millió forintot. A tárca szerint feszes gazdálkodás mellett nem állhat elő olyan helyzet, hogy a Nemzeti Színház ne tudja kifizetni a munkavállalói június hónapban esedékes munkabérét - olvasható a cikkben.

 

Az inforadio.hu szerint a minisztérium arra a kérdésükre nem válaszolt, hogy miért nem kötötték meg korábban a támogatási szerződést.

Forrás: inforadio.hu

süti beállítások módosítása