Pina Bausch előtt tiszteleg a 40 éves Wuppertali Táncszínház

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli a következő szezonban a Wuppertali Táncszínház, amely alapítója, a néhai Pina Bausch előtt tiszteleg jubileumi programjával.


Az együttes négy éve dolgozik a világhírű táncművész és koreográfus nélkül, és ez lesz az első jubileum, amelyet nélküle ünnepelnek.

A következő évadra tervezett 130 fellépés java része a Pina Bausch előtti tisztelgésről szól majd: a nevét viselő programmal nemcsak Wuppertalban, hanem Düsseldorfban és Essenben is vendégeskedik a színház.

"Negyven év már ok az ünneplésre, még akkor is, ha Pina Bausch már nincs velünk" - mondta Robert Sturm, a társulat egyik vezetője.

pina-bausch-spring


A 2013-2014-es évadban Bausch művei közül 15 szerepel a repertoáron, amelyet filmes program, kiállítások, koncertek, workshopok és installációk egészítenek ki.

Az évad során a New York-i Juilliard School növendékei is fellépnek, csakúgy, mint az esseni Folkwang Schule hallgatói. Pina Bausch ebben a két intézetben tanult.

Az évforduló alkalmából Wuppertalban vendégeskedik majd Bausch több pályatársa, köztük William Forsythe, Anne Teresa De Keersmaeker és Robert Wilson.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása