Sam Mendes visszautasította a londoni Nemzeti igazgatását

A Skyfall rendezője visszautasította a londoni Nemzeti Színház igazgatói posztját, mert hátráltatta volna filmes karrierét.


Sam Mendes visszautasította a lehetőséget, hogy a neves londoni Nemzeti Színház igazgatója legyen, mert azt hátráltatta volna a filmes karrierét. A rendező neve olyan sztárokéval együtt merült fel, mint Danny Boyle és Sir Kenneth Branagh.


sam-mendesFotó: AFP


A hírek szerint az Oscar-díjas rendező volt az egyik lehetséges befutó a tisztségre, de csak miután a jelenlegi igazgató, Sir Nicholas Hytner 2015-ben leköszön. Sam Mendes azonban nem fordít hátat teljesen a világot jelentő deszkáknak, mivel idén ősszel ő viszi színre William Shakespeare darabját, a Lear királyt, Simon Russell Beale-lel a főszerepben. Azt azonban most leszögezte, hogy nem indul a színház legfontosabb pozíciójáért induló versenyben.

Mendes a The Stage magazinnak elmondta: „Ez a világ legjobb munkája. De ez számomra nagyon egyszerű, ha én vezetem a Nemzeti Színházat, nem rendezhetek filmeket. Ez ennyire egyszerű. Imádok filmeket rendezni.”

 

Forrás: pophalo.hu

süti beállítások módosítása