West Side Storyval indul a csabai Városházi Esték

Június 21-én, pénteken az Újvidéki Színház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukciós előadásával, a West Side Story című Bernstein-musicallel nyit a 15 éves múltra visszatekintő békéscsabai Városházi Esték. 

A West Side Story előadásban újvidéki színészek játszanak. A két társulat együttműködése a közös díszletben valósul meg, amit a Jókai Színház gyárttatott le. A tervek szerint az újvidékiek egy évadon át használják, majd átadják a csabaiaknak, hogy a 2014/2015-ös évadban a Jókai Színház is bemutathassa a klasszikus musicalt.

 

West Side 01


Azzal, hogy a Jókai Színház a Békés Megyei Önkormányzattól Békéscsaba Megyei Jogú Város fenntartásába került, és közel 60 év után ismét a város színháza lett, feladatai is átalakultak és bizonyos tekintetben meg is növekedtek. Így a korábban külön önkormányzati támogatásból finanszírozott Városházi Esték megrendezése is bekerült a Jókai Színház feladatai közé, amit az intézmény saját költségvetésből kell, hogy megoldjon.

A helyszín azonban idén nem a csabai díszudvar lesz, hanem a város megújult főterén felállított színpad és nézőtér.

A városközpont megújulásával együtt a hagyományos fesztivál is megújul, térben és időben Csabai Nyár néven kiszélesedik. Új helyszínként belép még az Ibsen Ház belső udvara: a TeÁtrium, és a Csabagyöngye Kulturális Központ és környéke is. 

 

 

A Városházi Esték teljes programját itt elérheti.

 

süti beállítások módosítása