Színikritikusok díja a Trafóban! - Gergye Krisztián rendezi az átadót

A Trafó ad otthont szeptemberben a Színikritikusok díjátadójának. A rangos eseményt idén Gergye Krisztián rendezi.

adrienn

 

 

2013 szeptember 22-én osztja ki díjait a Színházi Kiritkusok Céhe a Trafóban. Jegyeket ezúttal csak korlátozott számban fognak értékesíteni, de a díjátadó történetében először támogatói jegyeket is lehet majd vásárolni.



Emlékeztetőül egy nóta tavalyról Závada Páltól és Kovács Mártontól, a Színház.hu kalózfelvétele

 

Tompa Andrea, a Színházi Kiritkusok Céhének elnöke a rendezvényről:

 

 

A Színikritikusok díja a magyar színházi élet legfontosabb kitüntetése, gondolják sokan a színházcsinálók közül, akár kaptak, akár nem ilyen elismerést az elmúlt harminc évben. Független díj, amelyet a kritikusok szavazatai alapján kapnak meg az alkotók számtalan kategóriában, a díj gazdájától, a Színházi Kritikusok Céhétől. A kritikusoknak évadonként minimum 90 előadást kell megnézniük, hogy szavazhassanak, és egy kategóriában három szavazatot lehet leadni. A három legtöbb szavazatot kapott műalkotást vagy művészt JELÖLTKÉNT hirdetjük meg és hívjuk el az átadó ünnepségre. A szavazatok összeszámlálása után a kéttagú szavazatszámláló bizottság már ismeri a végeredményt, és az a dolga, hogy titokban tartsa. Az ünnepségen, borítékot bontva, mint egy Oscar-díj átadáson, jelentjük be a győztest. Maguk a szavazó kritikusok is csak ott az esten tudhatják meg a végeredményt. Azért találtuk ki ezt a játékot, mert úgy gondoljuk, ugyan fontos a díj, mégiscsak egy játék ez és nem valami abszolút igazság, hiszen szinte sosem egy díjazott van, hanem több nagyon jó teljesítmény.

 

atad2


2010 óta a díjat színházakban megrendezett eseményként adjuk át, egy olyan közös estén, amelyre a színházi szakma és színházszerető nézők is eljönnek. Voltunk már a Budapest Bábszínházban, a Magyar Színházban és a Nemzetiben. Idén a Trafóban szerettünk volna lenni – ahol egyébként is szeretünk megfordulni, nézőként, beszélgetőtársként. Köszönjük, hogy megvalósulhat. Azért éppen a Trafó, mert a díjnak mindig is fontos –  és gyakran vitatott – kategóriája a független színházé. Ez az a terület, amire ma fontos figyelni.  Az est rendezője a koreográfus-táncos-rendező Gergye Krisztián lesz.

 

Forrás: Színház.hu, trafo.hu

 


süti beállítások módosítása