Öt előadás a Kaposvári Nyári Színházi Estéken

Tragikomédiát, revüoperettet, novellafeldolgozást és vígjátékot is láthatnak a színházkedvelők a somogyi megyeszékhelyen a Kaposvári Nyári Színházi Esték keretében július 4-től öt héten át a Szivárvány Kultúrpalotában.


Török Tamás, a rendezvény művészeti vezetője, egyúttal a kaposvári Déryné Vándorszíntársulat vezetője és rendezője a programkínálatról szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta: az öt előadásból álló sorozat első darabja Vámos Miklós Marilyn Monroe csodálatos halála című tragikomédiája, amely a fiatalon elhunyt amerikai filmcsillag képzeletbeli nyugdíjaséveit mutatja be július 4-én.

 

bal a savoyban

Bál a Savoyban


Július 11-én Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét láthatja a közönség, majd egy hétre rá, július 18-án Ljudmila Ulickaja Rövid című novellájának színpadi adaptációja három orosz bevándorló nő New York-i találkozását és életük történetét meséli el.

 

rovid

Rövid

 

A filmvászonról már jól ismert zenés vígjátékot, Pierre Barillet és Jean-Pierre Grédy A kaktusz virága című művét július 25-én mutatják be, végül augusztus 1-jén az 1950-es évekbe vezető zenés utazással, a Kalauz Jutka című zenés előadással zárul a Kaposvári Nyári Színházi Esték idei programja, mely a tíz évvel ezelőtt elindított Szentjakabi Nyári Esték rendezvénysorozatból nőtte ki magát.


A művészeti vezető a program összeállításáról szólva kiemelte: egész évadon át nézte a kamaraszínházi produkciókat, ezekből válogatta ki azt az öt előadást, amellyel a kaposvári közönség is találkozhat. Mint mondta, minden esetben arra is figyel, hogy a darabban játszanak-e a Déryné Vándorszíntársulat egykori fiatal tehetségei, akik ma már hivatásos színészek.

 

kalauz jutka 05

Kalauz Jutka

 

Horváth Gáborné, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója elmondta: az idén minden előadást a Szivárvány Kultúrpalotában tartanak, ugyanis a szentjakabi apátság területén hamarosan elkezdődik egy 180 millió forint értékű fejlesztés, melynek részeként egy új, fedett színpadot építenek, megújul a nézőtér és korszerűsítik a hang- és világítástechnikát. A nyári színházi rendezvénysorozat jövőre visszatér a korábbi népszerű, addigra megújuló helyszínre.


A színházi programsorozat költségvetéséről szólva közölte: összesen 3,5 millió forintból gazdálkodhatnak, ebből 1,5 millió forint Kaposvár önkormányzatának a támogatása, a többi a jegybevételekből kalkulált összeg.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása