Bécsben aratott sikert a Káva Színház

Negyedik alkalommal rendezték meg Bécsben az Erste Foundation Társdalmi Integrációs Díjának (Social Integration Award) átadóját, melyen a Káva Színház a III. díjat szerezte meg.

 

Az Erste Alapítvány kétévente díjazza a kelet- és közép-európai régióban működő civil szervezetek projektjeit: olyanokat, amelyek fenntartható és kreatív eszközökkel segítik elő a legsérülékenyebb társadalmi csoportok integrációját úgy, hogy ezzel példát mutatnak más szervezeteknek is.

 

Az alapítvány tevékenységének különlegességét éppen az mutatja, hogy sok nagy vállalattal ellentétben a társadalmi felelősségvállalás keretében nem a legnépszerűbb ügyeket támogatja, hanem olyan célokra adományoz jelentős összeget, amelyek társadalmi hasznossága nagyobb, mint a reklámértéke.

 

kava

 

Az Erste Foundation Társdalmi Integrációs Díjára (Social Integration Award) 2013-ban 13 országból neveztek közel 2000 projektet, ezek közül válogatták a döntőbe a legjobb 135-öt.

 

Ebbe a körbe a Káva két programmal jutott be:

- A részvétel kora – társadalmi színház gyerekeknek (ez lényegében a Káva színházi nevelési tevékenysége)
- A hiányzó padtárs (ez a társulat iskolai szelekció témakörében létrehozott előadása)


A Káván kívül egyetlen szervezet jutott be több programmal a finalisták közé, a későbbi első helyezett. A zsűri kiválogatta a díjazott 35 végső győztest, ebbe a körbe A részvétel kora című Káva-projekt jutott be és végül - első magyar programként – a III. díjat szerezte meg.

 

süti beállítások módosítása