Edda-dalok is felcsendülhetnek Alföldi István, a királyában

Az István, a király augusztus 20-i, szegedi előadása alatt várhatóan az Edda néhány slágerét is élvezheti majd a közönség, hiszen a Szegedi Ifjúsági Napok 0. napján a Pataky Attila vezette zenekar ad koncertet mintegy 300 méterre a Dóm tértől - írja a hirhatar.hu.


Az Alföldi Róbert rendezte előadást három alkalommal játsszák a szegedi szabadtérin, utoljára augusztus 20-án, Szent István ünnepén. A hirhatar.hu beszámolója szerint azonban a színpadtól mindössze mintegy 300 méterre, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) programjában, az előadással egy időben Edda-koncertet tartanak. Ráadásul a két helyszín között folyik a Tisza, így a víztükör kiválóan szállítja a hangot.

 

A cikk arról is beszámolt, hogy a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. és a Szegedi Városkép Kft. augusztus 20-án Hídi vásárt rendez a közeli Belvárosi hídon, amit egészen eddig csak májusban tettek, a Szeged napja ünnepségek kapcsán.

Orosz Gábor, a Szegedi Közgyűlés tagja a portálnak megerősítette: a város Kulturális Bizottságának ülésén az önkormányzat szeretett volna ésszerű kompromisszumot kötni a két céggel, ők azonban hajthatatlanok.

 

dom ter

 

Rosta Mária, az István, a király producere azonban az index.hu-nak elmondta, a Dóm tér és a SZIN hangtechnikáért felelős szakemberei együtt dolgoznak majd azon, hogy mindkét rendezvény nézői egyaránt élvezhessék a produkciókat, a Szegedi Önkormányzat sajtófőnöke, Vécsey Ágnes pedig a portálnak cáfolta, hogy az Edda-koncert, a Hídi vásár, vagy akár az István, a király augusztus 20-ai előadása szóba került volna a Szegedi Közgyűlés Kulturális Bizottságának ülésén.

 

Forrás: hirhatar.hu, index.hu

süti beállítások módosítása