Szarvas József fiatalokkal épít hidat a Pajtaszínháznál

Fiatalokkal közösen épít hidat Szarvas József, a Nemzeti Színház művésze Viszákon, ahol Pajtaszínházat is működtet. A teátrum idén nem csak előadásokkal, hanem koncertekkel is várja az érdeklődőket.


A Hídépítő Hét keretében július 15. és 21. között egy valódi fahíd is megépül a főút és az őshonos gyümölcsfák otthonául szolgáló Tündérkert között, amelyben a Pajtaszínház és Galéria is várja közönségét - mondta el az MTI-nek csütörtökön Szarvas József.

 

tunderkert

Szarvas József a Tündérkertben (fotó: Kiss Teodóra)
 

Hozzáfűzte: tavaly - hála Csernyus Lőrinc építésznek és a Kós Károly Egyesülés fiatal építész hallgatóinak - megépült a Tündérkert csillaga, amely mágikus védelmet ad a kert körtefáinak és menedéket nyújt a Tündérkertbe érkezők számára. Idén is folytatják a megkezdett munkát, mégpedig a híd megépítésével. A híd jelkép, hiszen az építmény összeköt egymással, ugyanúgy közösséget erősít, ugyanez a célja a Tündérkertben található Pajtaszínháznak és Galériának is - mondta a színész.

A hídépítés mellett a Pajtaszínházban előadásokra is várják a közönséget. Július 15-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei adják elő Arany János Toldi című művét Horváth Csaba rendezésében. Másnap a szombathelyi Mesebolt Bábszínház mutatja be Baltazár Espinoza utolsó üdülése és üldöztetése című, felnőtteknek szóló előadását. Július 17-én Nagy László Rege a tűzről és a jácintról címmel tart költői estet Gál Tamás és a Csavar Színház művészeivel.

Július 19-én Jordán Tamás Széllel szemben című stand-upját láthatják a pajtában, kapcsolódva Weöres Sándor születésének centenáriumához. Július 20-án Berecz András és Balogh Kálmán estjét láthatják az építők és a viszáki közönség. 21-én este pedig a Dresch Quartet koncertje zárja a programot.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása