Pozíciók szűntek meg a szegedi színházban

Nem változik jelentősen a Szegedi Nemzeti Színház társulata a következő évadban - számolt be Gyüdi Sándor, a színház újraválasztott igazgatója. Azonban Danis Lídia és Lazók Mátyás Budapesten folytatják pályafutásukat, de a közönség láthatja még őket Szegeden is.


„Kétféle kötődés létezik: az évados, vagy a produkciónkénti szerződés. Egész évadra szerződő új színművész nem érkezik a Szegedi Nemzeti Színházba” – mondta a Rádió 88-nak Gyüdi Sándor a színház főigazgatója. Hozzátette: Somló Gábor és Galkó Bence 'lazább szerződést', azaz kevesebb feladatot kapnak majd jövőre. Az operaénekeseknél nagy lesz a vendégjárás, több visszatérővel is, köztük Nyári Zoltánnal.

 

szegedi
"A színház gazdasági helyzete továbbra sem könnyű, ezért a vezetőségnek többet kell dolgoznia "– hangsúlyozta Gyüdi Sándor, aki arról számolt be, hogy megszűnik néhány vezetői pozíció a teátrumban, Nagy László nyugdíjba vonulásával nem lesz ezután ügyvezető igazgatói és művészeti igazgatói poszt sem, így Juronics Tamás ezen megbízását nem újítják meg. Juronics továbbra is a Szegedi Kortárs Balett vezetője marad. 

A Szegedi Nemzeti Színházban jövőre három operát, két gyerekdarabot, két balettet, egy új operettet, és több prózai előadást is játszanak majd. Szeptemberben az évad Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadásával kezdődik, majd William Shakespeare drámája, az Ohello lesz látható. 

 

Forrás: SzegedCafé

süti beállítások módosítása