Színpadi musicalek gyártásába kezd a 20th Century Fox

Az egyik legjobb Broadway producerrel fogott össze a 20th Century Fox nevű hollywoodi filmstúdió, hogy a Fox filmjein alapuló musicaleket készítsenek - számolt be a zene.hu.

 

Kevin McCollum - olyan Broadway slágerdarabok producere, mint a Rent és az Avenue Q –, John Davis filmproducerrel és Tom McGarth szórakoztatóipari mogullal társult, hogy kiegészítsék a Fox 50 százalékos befektetését. „A színház a meglepetésről és olyan dolgokról szól, amiket korábban nem láttál színpadon” – mondta McCollum a New York Timesnak. „Vannak csodálatos Fox Searchlight címek és nagyszerű filmek a ’70-es évekből, amikről ma már senki nem hallott” – tette hozzá.

Kilenc-tizenkét filmből csinálnak musicalt, és egyiket sem kötik le a Broadway, az Egyesült Államok vagy nemzetközi turnék számára. „A legfontosabb dolog, hogy ne erőltessünk semmit” – mondta Davis, akinek szélesvásznú sikerei között olyan filmek szerepelnek, mint a Doctor Dolittle, a Predator és az I, Robot.

 

20th-Century-Fox


A társfinanszírozó McGrath korábban dolgozott együtt a Viacommal, ahol részt vett a Paramount filmstúdióhoz kötődő Fehér Karácsony (White Christmas), Footloose és Szombat Esti Láz (Saturday Night Fever) színpadi adaptációinak elkészítésében is.

McCollum – aki a Pop, Csajok, Satöbbi (High Fidelity) színi verzióját vitte a Broadwayre 2006-ban – jelenleg a Motown: The Musicallel arat sikereket, amely áprilisban debütált a Broadwayn és négy Tony-díjra jelölték. McCollum a New York Timesnak azt mondta: reméli, a Fox partner lesz a dolog fordítottjában is, azaz, hogy eredeti színpadi darabokat adaptáljanak nagyképernyőre.

A nagy amerikai filmvállalatok, a Warner Brothers, az MGM, a Sony és a Universal mind rendelkeznek Broadway-tapasztalattal, ugyanis a színdarabok esetén a veszteség lehetősége jóval kisebb, mint a filmiparban. A profit ugyanakkor jelentős lehet, a Disney például nemrég azt állította, az Oroszlánkirály amerikai turnéjából több mint egymilliárd dolláros bevétele kerekedett.

Forrás: zene.hu

 

süti beállítások módosítása