A tavaszi áldozat koncertváltozatát rendezi Castellucci

Koncertváltozatban fog elhangzani Igor Stravinsky 100 éve bemutatott balettzenéje, A tavaszi áldozat az augusztus 23-án kezdődő Ruhrtriennale október 5-i és 6-i záró előadásain.

Romeo Castellucci, a Bolognában díszlet- és látványtervezőként végzett színházi szakember rendkívül hatásos előadást ígér. Castelucci a berlini Hebbel Színházban, Lipcsében és a Velencei Biennálén erős és nem egyöntetűen pozitív visszhangot kiváltó produkciókat hozott létre - mondta el Heiner Goebbels zeneszerző, a fesztivál művészeti vezetője.

 

castellucci

 

Goebbels hangsúlyozta, hogy a közönség maradéktalan koncertélményben részesül, hiszen a permi 100 tagú MusicAeterna zenekar Teodor Currentzis vezényletével vállalta mindkét estén a fellépést. "Stravinsky korszakos remekműve izgalmas zenei környezetben kel életre" - fűzte hozzá.

 

Az Athénban született, a Szentpétervári Konzervatóriumban diplomázott 40 éves karmester 2004 és 2010 között a Novoszibirszki Orosz Állami Operaház vezető karmestere volt. 2006-ban megalapította a progresszív Modern Művészeti Fesztivált. 2012 óta vezeti a Permi Nemzetközi Fesztivált.

 

2010-ben nagy sikerű Carment vezényelt Baden-Badenben, nyáron vezényletével mutatták be Bregenzben Weinberg Die Passagierin című operáját. 2013-ban Purcell Az indián királynő című művét dirigálja Peter Sellars rendezésében a madridi Teatro Realban, 2014-ben ugyancsak Sellarsszal Wagner Trisztán és Izoldáját viszik színre Madridban.

 

 

süti beállítások módosítása