Színházteremmel bővül Palkonya, Európa Kulturális Faluja

Színházteremmel bővül Európa Kulturális Faluja, amelyet  a július végi Ördögkatlan Fesztiválon vehet birtokba első ízben a közönség a palkonyai Mokos Pincészetben.

A háromszáz fő befogadására alkalmas, európai uniós forrásból finanszírozott beruházás a tulajdonos tervei szerint a jövőben a falu kulturális életének szerves részévé válik. A kaposvári k2 Színház Az isten és a részegek című előadása „avatja fel” a pincészetben épült színpadot az Ördögkatlan második napján, július 31-én.

 

katlan

 

 

A minden igényt kielégítő színházterem szőlőültetvények és gyümölcsösök centrumában helyezkedik el, abban az épületben, ahol a borkészítés munkafázisai is helyet kaptak. A vendégek így nem csak a borvidék hangulatát érezhetik át, hanem akár meg is kóstolhatják azokat a helyi italkülönlegességeket, amelyek csak néhány ajtóval arrébb érlelődtek a hordókban és tartályokban.

A rendezvényterem közel 300 fő befogadására képes és az Európai Regionális Fejlesztési Alap összesen 41 millió forintos támogatásával épült fel. – "A pályázati forrásokat igyekeztünk arra fordítani, hogy egy regionális vonzerővel bíró kulturális és rendezvényhelyszín jöjjön létre a településen" – mondta el Mokos Péter, a családi pincészet vezetője. – "A 2007-ben Európa Kulturális Falujává választott Palkonya arculatához illeszkedően nívós kulturális eseményeket, színházi és táncos produkciókat, koncerteket szeretnénk vendégül látni a pincészetben. Méghozzá nem csak a térségbeli fesztiválokhoz kapcsolódva, hanem azoktól függetlenül is. Emellett természetesen más rendezvényeknek, például esküvőknek vagy konferenciáknak is otthont tud adni a hely" - fogalmazott Mokos Péter.

 

Forrás: pecsi-hirhatar.hu

süti beállítások módosítása