Nyilvános a Fülöp Viktor-ösztöndíjasok névsora

Tizenkét fiatal táncos, koreográfus részesülhet egy éven át a Fülöp Viktor-ösztöndíjban.


Mozgásszínházi kategóriában megosztott ösztöndíjat nyert Szekrényes László és Veres Nagy Attila, Sánta Gergő néptáncos és Komjáthy Zsuzsanna szakíró is megosztva nyerte el a támogatást - közölte az MTI-vel György Renáta, a Nemzeti Táncszínház PR-menedzsere. 


Balett kategóriában Szabó Márton, a kortárs táncosok közül pedig Egyed Beáta, Petrovics Sándor, Hajszán Kitti, Szarvas Krisztina és Horváth Adrienn élvezheti egy évig a Fülöp Viktor-ösztöndíjat. Emellett két koreográfus, Katonka Zoltán és Kulcsár Noémi alkotómunkáját is segíti a támogatás.

 

Hajszan Kitti Haller Janos - foto-Dusha Bela

Fotó: Dusha Béla


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdetett pályázatot fiatal előadó- és alkotóművészek, valamint tánctudományokkal - elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel - foglalkozók részére. A Nemzeti Táncszínház szakmai lebonyolítóként működött közre. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez.


Az ösztöndíjra egyéves programmal lehetett pályázni. Az idei Fülöp Viktor-ösztöndíjakról öttagú kuratórium döntött, amelynek tagja volt Barta Dóra, a Badora Társulat vezetője; Duda Éva, a Duda Éva Társulat vezetője; Juhász Zsolt, a Duna Művészegyüttes művészeti vezetője; Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója és Szakály György, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása