Julie Taymor a Szentivánéji álmot rendezi New Yorkban

A Pókember után is van élet: Julie Taymor, aki két éve viharos körülmények között távozott a képregényből írt Broadway-musicaltől, a Szentivánéji álommal tér vissza a New York-i színházi életbe.

Oberon szerepét a népszerű Homeland-tévésorozatból ismert David Harewood, Titániáét Tina Benko, Puckét pedig Kathryn Hunter kapta az új brooklyni Shakespeare- és Klasszikus Dráma Központban műsorra tűzött előadásban. Az előzetes bemutatók október 19-én kezdődnek, a premiert november 2-án tartják - írta a The Hollywood Reporter online kiadása.

 

taymor

 

A Frida című filmjéért Oscar-díjra is jelölt Taymor rendezte 1997-ben a Broadway egyik legnagyobb kasszasikerévé vált Az Oroszlánkirály című musicalt. Az off-Broadwayn pedig korábban már számos Shakespeare-darabot is színre vitt, köztük a Vihart.

 

A Spider-Man: Turn Off the Dark című darabot társszerzőként jegyző és rendező Taymort a premier előtti bemutatók döcögős elindulásának időszakában, 2011 márciusában távolították el a musicalből az előadás producerei. A rendezőnő beperelte a show-t, a bírósági procedúrának pedig egy idén áprilisban a producerekkel megkötött egyezség vetett véget.




 

süti beállítások módosítása