Telt ház előtt zajlott az első Palotakoncert

A Budai Vár Oroszlános Udvara impozáns színházzá alakult egy estére a Palotakoncert kedvéért. 

Operett6

 

 

A szeszéjes időjárás sem ijesztette meg a nézőket, közel kétezren voltak kíváncsiak a magyar operettjátszás gálaestjére és minden számot vastaps kísért.


Az Oroszlános Udvar elegáns miliőjébe simult bele a Kerényi Miklós Gábor rendező által megálmodott előadás, amely több mint 300 művész és háttérmunkás közreműködésével valósulhatott meg. Osvárt Andrea, az est háziasszonya  olyan klasszikus darabokat konferált fel, mint a Marica Grófnő, A Csárdáskirálynő vagy a Víg Özvegy, de a közönség ízelítőt kapott a Denevérből és A mosoly országából is.

 

Operett3

Nacsa Olivér, a gálaest producere és dr. Vadász Dániel, aki művészeti vezetőként koordinálta a Palotakoncertet, kiemelten fontosnak tartják, hogy a nagyszabású gála minden operettrajongóhoz eljuthasson. Ennek köszönhetően - az MTVA jóvoltából - az augusztus 20-i ünnepi műsorprogramban a gálaest is helyet kapott. 

A óriási érdeklődés, és a szombat esti teltház a szervezők szerint bizonyíték arra, hogy a Palotakoncertnek helye van a budapesti nyár exkluzív programjai között. Terveik szerint következő években a Budavári Palotakoncert megismétlődik.

 

Operett1

Az első Palotakoncerten felcsendültek:

Marica grófnő, A Csárdáskirálynő, Mária főhadnagy, Viktória, A Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, A mosoly országa, Denevér, Luxemburg grófja, Mágnás Miska, Ördögölő Józsiás, Vissza az úton, Girl Crazy, Cigányszerelem, Lila akácok.

 

Operett7
Közreműködött:

Fischl Mónika, Frankó Tünde, Bordás Barbara, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dolhai Attila, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dancs Annamari, Faragó András, Gömöri András Máté, Kristóf István, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Kállay Bori, Brasch Bence, a Budapesti Operettszínház Balettkara, valamint Zenekara 

Vezényelt: Makláry László

Rendező: KERO®

Producer: Nacsa Olivér

 

 

süti beállítások módosítása