Kovács Vanda: "Rábíztam magam a gondviselésre"

Kovács Vandát a Pepita Magazin kérdezte nyári munkáiról és arról, miért szerződött a Thália Színházba.

 

A Pepita Magazin cikkéből:


Kovács Vanda elmondta, pár hónapja kezdték el próbálni Papp Jánossal Arisztophanész A nőuralom című művét az aquincumi amfiteátrumban. A darab arról szól, hogy a férfiak kormányozta város felett a nők veszik át az uralmat. "Az athéni komédiaköltő Arisztophanész művéhez szerintem nem is lehetett volna jobb helyszínt választani az amfiteátrumnál. Ahogy beléptünk a térbe, egyszeriben helyére került minden. Díszletre alig volt szükség, hiszen minden ágaskodó, benyúló fa és apró kő része annak, amit János megálmodott. Gyakorlatilag egy hét alatt raktuk össze az előadást, napi nyolc, néha tíz órát próbáltunk" - mesélte a színésznő.

kovacs vanda

Fotó: Dióssy Imre, pepitamagazin.com


A Thália Színház társulatának tagja beszámolt feladatairól is: Tatabányán játszik Lázár Ervin A négyszögletű kerek erdő című mesejátékában, ahol Aromót, a nyulat formálja meg, a Centrál Színházban A Hang-villa titka című mesejátékban játszik, a Tháliában két produkció marad repertoáron, az Esküvőtől válóperig és A tanú. Az évad második felében pedig, ha minden jól alakul, Bereményi Gézával és Bozsik Yvettel fog dolgozni, de ezekről a munkákról még nem mesélhet többet.

A kérdésre, nem bánta-e meg, hogy eljött a Centrál Színházból, Kovács Vanda így felelt: "Hosszas mérlegelés és gondolkozás előzte meg a döntésemet. Legbelül azt súgta a szívem, hogy élnem kell a Thália szerződési ajánlatával. Léptem. Rábíztam, rábízom magam a gondviselésre. Nagyon jól érzem magam az új közegben. Fantasztikusak a kollégák, az öltöztetők, a fodrászok. Folyamatosan új érzések és benyomások érnek."

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása