Nőtt a bevétel és a látogatottság - Évadot értékelt a Szegedi Szabadtéri

Az előző évekhez képest növekvő bevétellel és látogatószámmal zárta idei évadát a Dóm téri fesztivál.

 

Az augusztus 20-i előadásnappal véget ért a 2013-as Szegedi Szabadtéri Játékok. Herczeg Tamás igazgató és Harangozó Gyula művészeti igazgató elégedett az eredményekkel, sikeres évadot zárt a Dóm téri fesztivál. Bár az elszámolás még folyamatban van, az előző évekhez képest növekvő jegybevétellel és látogatottsággal számolhat a menedzsment. 


DSC 0368

 

A látogatószám tekintetében a tervezettet sikerült jóval meghaladni. Az előzetes összesítés szerint az öt Dóm téri produkció tizenkét előadásán 91%-os volt a látogatottság. Az évad leglátogatottabb előadásának az Elfújta a szél musical produkció bizonyult, melyet összesen közel tizenhatezer néző tekintett meg. Az újszegedi kisszínpadon szintén kiemelkedő sikert aratott 93%-os látogatottsággal a Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátéka, az Egy bolond százat csinál.

A tavalyi jegyár-bevételt több mint 30%-kal haladta meg az idei, míg a látogatottság 76%-ról ugrott az említett 92%-ra. 2012-ben közel 46 ezer látogatója volt a fesztiválnak, míg idén több mint 53 ezren váltottak jegyet az előadásokra.

 

A növekvő jegyár-bevétel dacára az idei évad pénzügyileg várhatóan veszteséggel zár, de bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt évek tendenciájával szemben a bevétel és a látogatószám is növekszik. A 2014-es évad műsorának előkészítése jelenleg is zajlik, meghirdetését előreláthatólag október elejére tervezi a fesztivál igazgatósága.


Forrás: Szegedi Szabadtéri









 

 

süti beállítások módosítása