Finnország után Svájcba készül a Proton Színház

Svájcba készül a Proton Színház Mundruczó Kornél által rendezett Szégyen című előadása, amelyet a nyáron Finnországban a 45. Tamperei Színházi Fesztiválon is láthatott a közönség.


A J.M. Coetzee Nobel-díjas dél-afrikai író regényéből, az apartheid utáni, anarchia-közeli állapotba süllyedő Dél-Afrikában játszódó történetből Zsótér Sándor főszereplésével készült előadást a Tamperei Színházi Fesztiválon augusztus 8-án és 9-én játszották.

 

szegyen proton

Fotó: Filep István, MTI


A színház az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben arról adott tájékoztatást, hogy több finn lap foglalkozott a fesztiválon vendégszereplő társulattal és az előadással. Mint írják, a legnagyobb napilapnak számító Helsingin Sanomat a Tamperei Színházi Fesztivál legfontosabb előadásának nevezte a produkciót.


A társulat előadása legközelebb Svájcban, a Zürcher Theater Spektakelen látható most szombaton, vasárnap és hétfőn. A nemzetközi koprodukcióban készült előadást a Bécsi Ünnepi Heteken mutatták be 2012-ben, azóta Európa számos pontján, köztük a budapesti Trafóban és az Avignoni Fesztiválon láthatta a közönség. A társulat több külföldi fesztiválon aratott sikert a produkcióval, amellyel a Pécsi Országos Színházi Találkozón Mundruczó Kornél a legjobb rendezés díját nyerte el.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása