Saját show-t és színházat kap a híres kínai agyaghadsereg

Saját élő show-t és színházat kap Hszianban az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő híres agyaghadsereg.

Az élő műsort, amelynek 65 millió dollárból épülő speciális, közép-kínai színház ad otthont, a Broadway-produkciók bemutatásával és színházak igazgatásával foglalkozó Nederlander Worldwide Entertainment nevű amerikai cég jegyzi. A The Legend of Emperor Qin (Csin császár legendája) című produkció előadásai várhatóan jövő tavasszal kezdődnek. A hetven perces előadást zene, grandiózus táncbetétek és számítógépes animációk fogják gazdagítani. 

 

legendemperor1

 

A produkciót a tervek szerint minden nap fogják játszani a high-tech berendezésekkel felszerelt, kétezer férőhelyes hsziani komplexumban, amely a jelenleg is ásatás alatt álló anyaghadsereg közelében épül. A szervezők remélik, hogy idővel napi kettőre növelhetik az előadások számát és később világkörüli turnéra indíthatják a produkció némileg lecsupaszított változatát.

 

A show-t a 2008-as pekingi nyári olimpia nyitó- és záróünnepségét is jegyző kreatív csapat néhány tagja fogja megálmodni, akiknek többek között egy 600 négyzetméteres LED-képernyővel is számolniuk kell.

 

legendemperor3

 

Az 1974-ben helyi munkások által felfedezett agyaghadsereget az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyének védelmére készítették, és mára az ország egyik legnagyobb turistalátványosságává vált, évente több százezer látogatót vonzva. A császár sírját a becslések szerint mintegy nyolcezer életnagyságú harcos őrzi. A seregben többek között kitűnő állapotban fennmaradt lovas katonák, harci szekerek és paripák sorakoznak. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) 1987-ben nyilvánította a világörökség részévé.

 

legendemperor2

 

A kínai történészek nagy egyesítőként festik le az i. e. 210-ben elhunyt Csint, aki hat államot igázott le, és kiterjedt feudális királyságot hozott létre, valamint egységes pénzt és írásrendszert vezetett be. Az uralkodó ugyanakkor könyörtelen vezető is volt, aki élve eltemette ellenfeleit, és kiheréltette a hadifoglyokat.

 

 

süti beállítások módosítása