Újra VIRTUS - A Trafóban az 1. magyar tánc-cirkuszi produkció

Újra a Trafó műsorára kerül szeptember 12-én és 13-án, 20:00-kor a Duda Éva Társulat VIRTUS című darabja, az első magyar tánc-cirkuszi produkció! Az előadás után cirkuszi kulisszajárást is tartanak.

Duda Eva Tarsulat Virtus foto Domolky Daniel 7

 

 

„Nem csoda tehát, hogy a Duda Éva Társulat legújabb előadása, mely nem másra, mint a magasság okkupációjára vállalkozik, olyan üde, könnyed és önfeledt: megzabolázta, megszelídítette, sőt, saját képére formálta a rettegett természeti törvényszerűséget, a gravitációt. Mint a kötelet vagy szalagot, maga alá gyűrte a veszélyt, sőt, nevet is adott neki: Virtus.”
Komjáthy Zsuzsanna, Tánckritika.hu

 

 

Ajánló:


A Duda Éva Társulat nagysikerű előadása, a Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született. A táncos csapat ismeretlen területre merészkedik, új kifejezési módok elsajátításával többek közt a levegőben mozgás lehetőségeit keresik a szereplők virtuóz magasságokban. A tér különböző szintjeinek bejátszásában a Tűzmadarak zsonglőrcsapat két kulcsfigurája, Zoletnik Zsófia és Mező András is új minőségben van jelen táncosként, artistaként is. Sajátos zenei összefonódás Szirtes Edina Mókus és Kunert Péter közös munkája is, melynek eredményeként élőben találkozik a magyar és balkáni népzene a radikálisabb elektronikus zenei motívumokkal. Az alkotó-előadók humorral ábrázolják a sajátosan magyar élethelyzeteket és az emberi kapcsolatokban rejlő feszültségeket. 

Igazi kelet-európai virtus, fellengzős érzelem, hősködő ritmus, bánatos kesergés, két pártra szakadás és dicső cirkusz.

 

Itt a Virtus werkfilm!


Kulisszajárást tartanak


Most különleges alkalom nyílik, hogy kipróbálhasd ezeket az eszközöket a táncosokkal: tissue, kötél, dobbantók, gólyaláb. Megismerkedhetsz közelről az előadás szereplőivel és a speciális eszközökkel. 
Nem kell mást tenned, mint minél hamarabb megvenned a jegyed a Virtus szeptember 12-13.-ai előadásának valamelyikére a Trafóban, majd regisztrálni, így a program ingyenes bárki számára, korhatár és előképzettség nélkül mindenkit szeretettel várunk!

Jegyvásárlás: a Trafó jegypénztárában, vagy interneten http://trafo.jegy.hu/search.php?s_name=virtus
Időpont: szeptember 13. péntek 14:00-16:00 
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza színházterem

Regisztráció: szeptember 11-ig küldd el a jegyen található sorszámot és nevedet a barbara@evaduda.net e-mail címre, melyről visszaigazolást kapsz. Korlátozott férőhely miatt csak az első 30 fő vehet részt. 

Felszerelés: kényelmes öltözet

Bővebb információ: barbara@evaduda.net

 

 

Duda Eva Tarsulat Virtus foto Domolky Daniel 3



VIRTUS

Előadók: Egyed Beáta, Jenna Jalonen, Simkó Beatrix, Bora Gábor, Grecsó Zoltán, Feicht Zoltán, Újvári Milán, Kecskés Ábrahám
Cirkuszművészek: Zoletnik Zsófia, Mező András (Tűzmadarak)
Tér, díszlet, látvány: Duda Éva
Zeneszerző: Szirtes Edina Mókus, Kunert Péter
Zenei előadók: Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs, Földes Gábor, Kovács Ferenc Öcsi
Fénytervező: Payer Ferenc
Koreográfus asszisztens: Csák Beatrix
Cirkuszi trénerek: Linda Sander, Kiss Gergely, Kovács Tamás, Kecskés György, André Rolland
Cirkusztechnikai szakértő és kivitelező: Vladár Tamás
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Koreográfus-rendező: Duda Éva
Külön köszönet: Makovínyi Tibor, Kicska Miklós
Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, FÜGE, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Táncélet.hu, Műhely Alapítvány, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Millenáris
Fotó: Dömölky Dániel
 
 

süti beállítások módosítása