Székfoglaló gálaműsorral indul az évad a Karinthy Színházban

Harminckettedik évadát kezdi a nyáron felújított Karinthy Színház: az idei szezon kedden este székfoglaló gálaműsorral indul.


A műsor alkalmával a színházban egykor és ma játszó művészek a felújított színpadot és nézőteret avatják fel élőben vagy videóüzenetet küldve - olvasható a színház közleményében.

 

A kedden 19 órától kezdődő gálaműsor házigazdája a Karinthy Színház igazgatója, Karinthy Márton. A fellépők között lesz Bajor Imre, Balázs Andrea, Balázsovits Edit, Bodrogi Gyula, Csere László, Csonka András, Egri Kati és Egri Márta, Hámori Ildikó, Hűvösvölgyi Ildikó, Illényi Katica, Keres Emil, Kovács István, Lehoczky Zsuzsa, Pápai Erika, Pásztor Erzsi, Szacsvay László, Székhelyi József, valamint Voith Ági, a műsorban Fekete Mari és zenekara is közreműködik, Verebes István konferál.

 

karinthy gala


Szeptember 13-án a budapesti közönség először láthatja az Én, te, őt! című amerikai krimi-bohózatot. Ron Clark és Sam Bobrick komédiáját Verebes István rendezésében Bajor Imre, Csonka András, Dobó Kata, Lórán Lenke és Földvári Péter játékával mutatják be. A díszletet Míra János, a jelmezeket Tordai Hajnal tervezte.


Októberben tűzi műsorra a színház az Orlai Produkciós Irodával közös előadást, a Kalauz Jutka című zenés produkciót, az Egri Márta és a Heilig Gábor által vezetett zenekar fellépésével. Az ötvenes évek népszerű dalaiból válogatott összeállítás derűs és nosztalgikus pillanatokat ígér.


Már folynak a Klotild néni című Vaszary Gábor-vígjáték próbái, amelyet Karinthy Márton rendezésében október 11-től játszik a színház. Az előadásban Miller Zoltán, Csere László, Pápai Erika, Egri Kati, Szacsvay László, Mihályi Győző, Bozó Andrea, Marton Róbert, Szűcs Péter Pál, Eke Angéla és Németh Gábor szerepel. A jelmezt Tordai Hajnal, a díszletet Húros Annamária tervezte.


Októbertől látható Esztergályos Cecília Meddig vagyok című zenés önéletrajzi one-man showja. A színház tovább játssza a Lovagias ügy, a Janika, a Szent Péter esernyője, a Szegény Dániel és a Válás Budán című előadását. Az ifjúság számára műsoron marad a Tom Sawyer kalandjai és a Koldus és királyfi, a legkisebbeket pedig a Móka Miki kalandjai című produkciójával várja a Karinthy Színház.

 

A Budapesti Operettszínházból öröklött eredeti zsöllyék az idei évadra megújultak. A színház pártolói saját széket vásárolhatnak a nézőtéren, ezt a székeken emléktábla jelöli.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása