Várják a jelentkezőket a nagyváradi színitanodába

A nagyváradi Szigligeti Színház amatőr színészképzést indít októberben Szigligeti Tanoda (SZITA) néven. Várják azon 14. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését, akik színészi pályára készülnek, vagy a színház, az előadóművészet iránt érdeklődnek.

 

A tanoda beavató jellegű képzéseket szervez a színészet, bábozás és táncművészet tanulmányozása érdekében mindazon fiatalok számára, akik az előadóművészetek ezen ágazatai iránt érdeklődnek, ki szeretnék próbálni képességeiket, eligazítást igényelnének a pályaválasztás terén, vagy műveltebb nézőkké szeretnének válni.  A tanoda egyrészt folyamatos alapképzési formákban, másrészt a színházban meghívottként közreműködő jeles szakemberek által irányított workshopok keretében szervezi az oktatást.

 

n szita logo1


Az alapképzést a Szigligeti Színház társulatainak művészei irányítják. A workshopokat a színház három társulatának művészeti igazgatója, Szabó K. István, Dimény Levente, Szőke Kavinszki András, illetve neves meghívott szakemberek tartják, többek között Kovács Levente, Harsányi Zsolt, Szélyes Ferenc, Anca Bradu, Theodor Cristian Popescu, Baczó Tünde, Fincziski Andrea, Papp Márta, Cári Tibor, Ovidiu Iloc.

 

Bővebb információt a képzésről a Szigligeti Színház titkárságán, illetve a 0359/805-000-ás telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása