Labda-balett és zsonglőr-titkok - Pan-pot a Trafóban

Szeptember 18-20 között lép fel a Trafóban a francia Le Collectif Petit Travers csapata, akik zsonglőrködéssel, zenei betétekkel és táncos performanszokkal képviselik az új cirkusz irányzatát.

1PanPot

 

A Trafó ajánlója a produkció elé:

 

Néha úgy tűnik, alig van olyan zsonglőr, akit nem érdekel mélységében a matematika, és annak zenei határterületei. Legyen az ipari robotkar, összevissza szerelhető fapad, vagy akár Johann Sebastian Bach, a zsonglőrökre mindig számíthatunk.

 

A Pan Potban a zenéé a főszerep, de a zongorista mellett játszik még egy raklapnyi fehér labda és három zsonglőr is. Pontosan számolnak az idővel, a ritmussal: ha a magas labda alatt nem áll senki, hogy elkapja, az csak azt jelenti, hogy még nem áll ott senki. A három előadó úgy mozog a labdák előre beprogramozott, fehér csíkot húzó, feszesen, pontosan, kiszámolt röppályáján, mintha a korzón sétálna. 
Átírják mind a zenei, mind a grafikus érzékelést. Bevallásuk szerint legnagyobb hatással a Maguy Marinnel, a Pina Bausch-sal és a Nagy Józseffel (aki a TRAFÓ jelenlegi igazgatója is) történt találkozás volt rájuk.



A finom úriemberek elegáns fekete szmokingban végtelen önuralommal manőverezik végig a vertikális labda-balettet. Mindenhonnan előbukkannak, de leginkább onnan, ahonnan legkevésbé számítunk rá.

A Le Collectif Petit Travers 2003-ban alakult. A társulat tevékenysége a zsonglőrködésre, valamint a zsonglőrködés kulisszatitkainak szélesebb közönséggel való megismertetésére koncentrálódik. Emellett táncos performanszokat is előadnak.

 

4Panpot

 

 Le Collectif Petit Travers -  Pan Pot
 
Alkotók és előadók: Nicolas MATHIS, Julien CLEMENT, Denis FARGETON
Zene: BACH, BEETHOVEN, MOZART, LIGETI, LISZT, KAGEL, DUTILLEUX, FAURÉ, WAGNER
Zongorán játszik: Jean-Michel DAYEZ
Külső szem: Simon CARROT
Koprodukció: Théâtre Gérard Philipe de Frouard
L’Arche de Bethoncourt
Pronomades en Haute-Garonne
Les Migraiteurs
Le Maillon de Strasbourg

Les Subsistances à Lyon


 

 

 

süti beállítások módosítása