Drámapedagógiai programokat szerveznek fiataloknak Hódmezővásárhelyen

A közgyűjtemények, kulturális intézmények kínálatát a mindennapos oktatásba beépítő múzeum- és drámapedagógiai programokat szerveznek a fiataloknak az óvódástól a középiskolás korosztályig Hódmezővásárhelyen.

A tanév kezdetével elindult Minden Nap Kultúra! program a Hódmezővásárhelyen élő és tanuló gyerekeknek kínál lehetőséget a kultúrával való rendszeres találkozásra – közölte Elek András a Tornyai-múzeum sajtóreferense.

 

drama2

 

A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ munkatársai négy korosztálynak hat helyszínen, négy nagy tematikában 79 különböző foglalkozást dolgoztak ki. A diákok a programok keretében ismerkedhetnek meg a város kulturális örökségével és helyi értékeivel. A foglalkozásoknak köszönhetően a művészet, az irodalom és a várostörténet a fiatalok mindennapjainak részévé válhat.
 

A tananyagcsomagokat szerdán konferencián mutatják be a város pedagógusainak. A rendezvényen – a többek között a kortárs képzőművészettel kapcsolatos oktatási lehetőségeket ismertető – szakmai előadások mellett, gyakorlati foglalkozásokba is bepillanthatnak a tanárok.

 

Ezek egyikén a diákoknak kortesbeszédeket kell készíteniük az 1945-ös parlamenti pártok programjai alapján. A középiskolások négy csoportot alkotnak az 1945-ös pártoknak megfelelően és a földreform, kül- és gazdaságpolitika, valamint választójog témakörökben készítik fel "frakcióvezetőjüket", aki elmondja a párt választási beszédét, ezekre a vetélytársak reagálnak is.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása