Elling és Kjell - Közönségtalálkozót tartanak a szerzővel az Aranytízben

Szeptember 26-án látható legközelebb az Aranytízben az Elling és Kjell című kortárs norvég színmű Őze Áron és Kedvek Richárd főszereplésével. A szerző, Axel Hellstenius jelenleg Magyarországon forgat, és elfogadta az Aranytíz és a Norvég Nagykövetség meghívását az előadásra.

 

axelhellstenius

Axel Hellstenius (fotó: Carl Henrik Grøndahl)


A norvég szerző, Axel Hellstenius 1960-ban született Oslóban, 25 éves kora óta ír film- és tévéjáték forgatókönyveket, valamint színműveket és gyermekkönyveket. Neve akkor lett nemzetközileg is ismert, amikor 2001-ben az Elling című filmet Oscar-díjra jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Jelenleg forgatókönyvíróként tartózkodik Budapesten a Beatles című film forgatásán.

 

elling es kjell 2

Őze Áron és Kedvek Richárd

 

Az Elling és Kjellről:
A különösen érzékeny Elling 38 éves koráig meghittségben és szeretetben, de gyermeki létben, a külvilágtól teljesen eltávolodva élt az édesanyjával. Az anya gondoskodott róla, amíg meg nem halt. Ekkor Elling összeomlott és elmegyógyintézetbe került. Itt ismerkedett meg Kjell Bjarne-vel, a szelíd óriással, aki szintén a 30-as évei vége felé jár. Az oslói önkormányzat jóvoltából terápiás céllal kis, közös lakásba költözhetnek, ahol egyetlen feladat vár rájuk: új életet kezdeni és visszailleszkedni a normális emberek társadalmába. Sok humorral átszőtt történetet két barátról, akik megpróbálják megtalálni helyüket a társadalomban, amely őrültnek nyilvánítja őket. Vajon mi segítenénk nekik? Vajon a mi társadalmunk segítene nekik? Vajon ők maguk, nem hasonlítanak hozzánk?



elling es kjell

Axel Hellstenius: Elling és Kjell 

 

Elling – Őze Áron

Kjell Bjarne – Kedvek Richárd

Reidun – Cseh Zsuzsa

Frank – Széplaky Géza


Rendezte: Hollós Gábor
 
A közönségtalálkozó a szeptember 26-i előadás után kb. 21:30-kor kezdődik
 
Jegyár: elővételben 1400 Ft, az előadás napján 2000 Ft
 
Jegyek kaphatók az Aranytíz pénztárában
(hétfőn és szerdán 14-21 óráig, szombaton 9-15 óráig, előadás előtt egy órával),
valamint a Jegymester online rendszerén keresztül.


Forrás: aranytiz.hu

 

süti beállítások módosítása