Hamlettek Klubja 2.0 a Púder Bárszínházban

Mándy Ildikó Társulata: Hamlettek Klubja 2.0 című előadása látható  a Púder Bárszínházban szeptember 24-én, 20 órától.



Az alkotók ajánlója:

„A Hamletet nem lehet eljátszani, mert csaknem hat óra hosszat tartana. Csak egyet lehet eljátszani ama lehetséges Hamletek közül, melyek ebben a remekbe szabott darabban rejlenek. Ez a Hamlet mindenképpen szegényebb lesz a shakespeare-inél, de ugyanakkor gazdagabb lehet korunk tapasztalataival. 
A Hamletben sok-sok nemzedék fedezte fel saját vonásait, s talán éppen ezért zseniális mű, mert megnézheti benne magát az ember, akár egy tükörben.”
(Jan Kott lengyel irodalomtörténész, kritikus, esszéíró)

A Hamlettek Klubja - H. (már megint Hamlet?) című előadás a 2010-es bemutató óta három változatban készült el. Az első négyszereplős, filmes megoldásokat is használó változat után ugyanennek az előadásnak kamaraszínházi változatát láthatták a nézők, majd következett a harmadik, kétszereplős, videó nélküli verzió, a negyedik produkció pedig egy úgynevezett kocsmaszínházi változat lett.

A jelenlegi 2.0 verzió az ötödik változat, amelyben – a hagyományos Hamlet-felfogással szemben - két negyvenes éveikben járó színész, Kövesdi László és Stubnya Béla játsszák el a két Hamletet, vagyis a Hamlet-monológokból és párbeszédekből összeállított saját(os) Hamlet verziónkat.

Mándy Ildikó Társulata 2008-ban kezdte el egy Shakespeare-tetralógia megvalósítását a Macbeth feldolgozásával. A (Lady) Macbethek szöveg nélküli, a mozgás nyelvén kommunikáló előadás. Az RésJ című, Rómeó és Júlia feldolgozásban a mozgás és a szöveg harmóniában van.
A tetralógia harmadik részeként elkészült Hamlettek Klubja című előadásban a shakespeare-i szöveg hangsúlyosan jelenik meg.

 

ham2 088

Mándy Ildikó Társulata: Hamlettek Klubja 2.0
 
játsszák: Kövesdi László, Stubnya Béla
fény: Payer Ferenc
rendező: Mándy Ildikó
Támogatók: EMMI, NKA, Kontakt Táncért Alapítvány, MMA
Külön köszönet Barsi Mártonnak és Egri Bálintnak, az első négy változat szereplőinek
– nélkülük nem született volna meg a darab.
2013. szeptember 24., - 20.00
Púder Bárszínház
(1092 Budapest, IX. kerület, Ráday utca 8.)





www.ildikomandy.org

süti beállítások módosítása