Tarlós István: "Eszenyi még egy évet kaphat"

Tarlós István a Népszavának beszélt a Vígszínház-pályázatról, Koltai Tamás leveléről és arról, hogy szerinte Eszenyi még egy évet kap a teátrum élén, és csak akkor írnak ki hosszú távra pályázatot, ha vége a "kampányőrületnek".

 

A Népszava cikkéből:

 

"Szeretném visszautasítani Koltai Tamás öntelt szavait. Úgy beszél, mint valami általános felettes, aki osztja lefelé az igazságot. Az a véleményem, megszokta, hogy egyesek varázslónak tekintik, ha bármi ellenállásba ütközik, úgy érzi, hogy mindjárt vége a demokráciának" - fogalmazott Tarlós István a Népszavának adott interjújában Koltai Tamás levelére reagálva.

 

"Ha Balázs Pétert ő tömören tehetségtelennek nevezi, az Balázs Péter és az ő ügye, de azt tudom önnek mondani, hogy egy szót nem beszéltem Orbán Viktorral a Vígszínházról, visszautasítom, amiket Koltai kitalál és állítgat, szeretném hangsúlyozni, hogy nem én jelöltem ki a bírálóbizottság tagjait, meg sem szólaltam az ügyben" - szögezte le a főpolgármester.

 

tarlos istvanFotó: mon.hu


Arra a felvetésre, hogy az utóbbi időben kinevezett színidirektorok szinte kizárólag "Fidesz-közeliek", mint ahogy Balázs Péter is az, Tarlós István így felelt: "Én egyetlenegy helyen cseréltem le színigazgatót, az Új Színházban, de ott is hazugság, hogy leváltottam Márta Istvánt, neki egyszerűen lejárt a mandátuma. Egyébként pedig, ha végignézi a fővárosi színházakat, minden igazgatót a helyén hagytam. Valamilyen előírás, hogy minden színigazgatónak baloldalinak, vagy liberálisnak kell lennie? Az összes többi színház vezetőjére azért sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy Fidesz-közeliek."

 

A riporter emlékeztetésére a politikus elismerte, a Trafónak is új igazgatója lett, de véleménye szerint a József Attila Színház élére került Koltay Gábort (akit végül Nemcsák Károly váltott, a szerk.) nehezen tudná önmagához képest jobboldalinak "betudni."

 

"Én egyáltalán nem zárom ki, de nehogy azt írja, hogy így lesz, ez egy szubjektív vélemény, hogy Eszenyi Enikőnek egy évvel meg lesz hosszabbítva a mandátuma, aztán, ha nem lesz kampányőrület, akkor ki lehet írni egy olyan pályázatot, amikor nem politikai szempontból tematizálják mindenféle oldalról ezt a dolgot" - vélte Tarlós István.

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása