Kezdődik a színházi évad a Bessenyei-központban

Kizárólag magyar szerzők művei szerepelnek a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ csütörtökön kezdődő színházi évadának műsorán.


Az első előadás a százötven éve született Gárdonyi Géza előtt tiszteleg – tájékoztatta Elek András, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.


Az Őze Áron, Danis Lídia, Pogány Judit és Gula Péter főszereplésével látható Ábel és Eszter című színdarab két fiatal különös szerelmének aprólékosan finom, lélektanilag elmélyült rajza. Nyéky Ábel és Kardos Eszter kezdettől fogva tudják, hogy egymásnak teremttettek, sorsukat azonban a körülmények hatalma határozza meg, sem elereszteni, sem megtartani nem tudják egymást.

 

bessenyei kozpont

 

Gárdonyi Géza története a századforduló Budapestjének hangulatát megidézve mutat be a egy letűnőfélben lévő világot, ahol a család döntése megkérdőjelezhetetlen.


A központ magyar évadának novemberi előadásán a Karinthy Színház vendégjátékában láthatják a nézők a Janika című vígjátékot, karácsony előtt Benedek Miklós rendezésében Kecskemétről érkezik a Meseautó. Az új esztendő első előadása Örkény István Macskajáték című tragikomédiája lesz Pogány Judittal, Molnár Piroskával, Csomós Marival és Jordán Tamással a főbb szerepekben, februárban pedig az Asszony a fronton című Polcz Alaine-regényből készült monodrámát állítja színpadra a Rózsavölgyi Szalon.


Az évadot Lajtai Lajos és Békeffi István Régi nyár című operettje zárja a Bessenyei-központban.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása