Oidipusz nyomozás - Ókori krimi a Gaál Erzsébet Stúdióban

A Rómeó és Júlia beavató színházi produkció alkotói új bemutatóra készülnek. Ezúttal Szophoklész Oidipusz királyát dolgozzák fel – fiatalok számára, fiatalokkal a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában, október 24-én.

 

Ajánló:


Az ókori görög tragédia mindmáig friss és izgalmas formában mutatja be egy bűnügyi nyomozás, egyben egy ember én-keresésének történetét. Babits Mihály virtuóz fordításával versenyre kelve, ötven év után Karsai György és Térey János fordította újra Sophoklész művét.


Oidipusz tizenöt éve uralkodik jó és megbecsült királyként Thébai népe felett, amikor a várost pestisjárvány támadja meg. Egy jóslat szerint a gyilkos kór megfékezéséért egy másik gyilkost kell megtalálni: azt, aki végzett az előző uralkodóval, Laiosszal. Oidipusz haladéktalanul kutatni kezd a múltbéli esemény homályos nyomai után – egyszerre vezetője és bírája az ügynek. Miközben fokozatosan fény derül Laiosz halálának körülményeire, egyre többen próbálják Oidipuszt megállítani. Ő azonban kérlelhetetlenül halad előre a múltban, amely újabb és újabb sötét részletet tár fel saját életéből is.

 

oidipusz elodalmos2



OIDIPUSZ NYOMOZÁS
ókori krimi
beavató színház fiataloknak

Oidipusz - Előd Álmos
Kreon - Szolga - Hernádi Szabolcs
Iokaszté – Teiresziasz - Létay Dóra
Korinthoszi - Resetár Dániel
Karvezető - Quintus Konrád
 
Zenekar: Szilvási Dániel
Dramaturg: Balassa Eszter
Játékmester: Quintus Konrád
 
Bemutató:
2013. október 24. - 16.30
József Attila Színház – Gaál Erzsébet Stúdió
 

süti beállítások módosítása