Elor Emina kapta a vajdasági Pataki-gyűrűt

Elor Emina, az Újvidéki Színház magyar színésze kapta a legrangosabb vajdasági színházi elismerést, a Pataki-gyűrű díjat.


Elor Emina az Opera Ultima című előadásban nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. A színésznő a díj kedd esti átvételekor beszéd helyett József Attila Thomas Mann üdvözlése című versét idézte. Elor Emina ezzel már kétszeres Pataki-gyűrű díjas vajdasági magyar színész.

 

elor emina

 

A díjat az előző évadban nyújtott legkiemelkedőbb színészi alakításért ítéli oda a zsűri, és a délvidéki magyar színjátszás napján, hétfőn adták át, ezúttal már a 12. alkalommal.


A zsűrit Tolnai Szabolcs rendező, Igor Buric kritikus, Döbrei Dénes színész, Gerold László színháztörténész, kritikus, valamint összesített szavazattal az újvidéki Művészeti Akadémia színésztagozatának hallgatói alkották. A pecsétgyűrű mellé 1000 euró (292 ezer forint) értékű pénzjutalom is jár.

 

A díjátadó gálán az Újvidéki Színház vendégszerepelt az Opera Ultima című előadással. A délvidéki magyar színjátszás napja október 29., annak emlékére, hogy Pataki László, a szabadkai Népszínház alapító tagja rendezésében 1945-ben ezen a napon mutatták be a színház első darabját, Balázs Béla Boszorkánytáncát.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása