Almaszósz - Zenés mesejáték a Magyar Színházban

Böszörményi Gyula Almaszósz című mesejátékát mutatja be az Alma együttes zenéjével november 9-én a Magyar Színház. A négyéves kortól ajánlott előadás huszonegyedik századi mese az almák és emberek örök barátságáról.


A darab története szerint Mimi és Titi, a két elkényeztetett nagyvárosi gyerek vakációra érkezik a nagyszülők vidéki almáskertjébe. Mimit és Titit beszippantja a kert és az almák titkos-bűvös világa. Vajon sikerül-e a különös csapatnak Gyümimanó vezetésével megmenteni a csodaszép almakirálylányt?

 

alma


Böszörményi Gyula meséjéhez Buda Gábor és az Alma együttes írt zenét. Almákról, gyerekekről, szeretetről és barátságról szóló dalaik egyszer kacagtató, máskor elgondolkodtató szövegeit Kiss-Péterffy Márta írta. Az előadás rendezője Horváth Patrícia.


A produkcióban többek között Dániel Vali, Őze Áron, Sipos Imre, Losonczi Kata, Szűcs Kinga, Szűcs Sándor, Takács Géza, Tóth Sándor és Papp István játszik és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei is közreműködnek. Titi szerepében Horváth Félix / Kovács Balázs Olivér, Mimiként pedig Koltai Sára / Vajda Hanna / Farkas Bianka látható.

 

szosz


Az előadás dramaturgja Perczel Enikő, az irodalmi munkatárs Bóka B. László. A koreográfiát Fincza Erika készítette, a díszlet Szendrényi Éva, a jelmez Berzsenyi Krisztina munkája.

Az előadásról képekben:

 

1
1.
2
2.
3
3.
4
4.
5
5.
6
6.
7
7.
8
8.
Fotó: Dóka Attila, Amdala.hu

 

Forrás: Magyar Színház, MTI

 

süti beállítások módosítása