Az Operettszínház élére is csak 1,5 évre keres vezetőt a főváros

A Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára kiírandó új pályázat előterjesztéséről szavaz a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön.


A korábbi - öt évre szóló - pályázatot szeptember 26-án zárt ülésén eredménytelennek nyilvánította a közgyűlés, ezért most új, 17 hónapra, 2015 június végéig szóló igazgatói pályázat kiírásáról dönthetnek, mivel a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatójának, Kerényi Miklós Gábor vezetői megbizatása 2014. január 31-én lejár.


A Fővárosi Közgyűlés elé kerülő anyag úgy fogalmaz: amennyiben a pályázati eljárás 2014. január 31-ig nem zárul le, 2014. február 1-től az új vezetővel történő jogviszony létesítéséig a jelenlegi főigazgatót, Kerényi Miklós Gábort bízza meg a vezetői feladatok ellátásával.

 

operettszinhaz

Fotó: mno.hu


Kerényi Miklós Gábor az MTI-nek úgy fogalmazott: "Botorság lenne nem pályáznom erre a 17 hónapra, és nem óhajtani e munka folytatását, hiszen a színháznak működnie kell".


A Budapesti Operettszínházzal kapcsolatos döntéseket bonyolítja, hogy a teátrum 2012 májusában közszolgáltatási szerződést kötött az akkori Nemzeti Erőforrás Minisztériummal, hogy a teátrum az előadóművészeti törvény módosítása alapján felálló új finanszírozási rendszerben "nemzeti" minősítést kaphasson. Az Operettszínház nemzeti kategóriába sorolását a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács javasolta.


Időközben felvetődött, hogy a Budapesti Operettszínház kerüljön a minisztériumi - állami - fenntartású intézmények közé. Az átadás-átvételről eddig nem jött létre megállapodás a főváros és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között. Az MTI értesülése szerint - amit a főigazgató nem cáfolt -, az egyezség megkötését késlelteti, hogy a teátrum a Nagymező utcában igen értékes fővárosi telken áll, amelynek jövőbeni tulajdonáról, egy esetleges telekcseréről szintén egyeztetni kell.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása