Hétfőtől lehet jegyeket venni a Szegedi Szabadtérire

Ma indul a Dóm téri előadások jegyértékesítése. A 2014-es évad musicalszenzációjára, a Mamma Miára már akár négyezerszáz forintért is kaphatók belépők. Herczeg Tamást, a fesztivál igazgatója válaszolt.

herczeg
Eddig csak foglalni lehetett a szóló jegyeket, hétfőtől azonban már meg is lehet venni a belépőket. Mik a tapasztalatok, melyik eddig a legnépszerűbb darab? 


Eddig a Mamma Miára, az évad musicalszenzációjára tetették félre a legtöbb tikettet. A kihagyhatatlan előadásra, mely hazánkban még sosem szerepelt és a világon először Szegeden látható non-replica változatban, már négyezerszáz forintért is lehet jegyet váltani. 

Az évad első bemutatója a Zorba...

A Zorba iránt is hatalmas az érdeklődés. Nem csoda, hiszen a dallamok – hasonlóan az ABBA zenéjéhez – ott csengnek mindannyiunk fülében, és a film is meghatározó élményt jelent többeknek. A tánc nyelvén elmondott történet már önmagában lebilincselő, még vonzóbbá teszi azonban a darabot, hogy Szegeden eddig még sosem tapasztalt látványvilággal, a legmodernebb 3D-s vetítéstechnikával kerül színre. Már kettőezer-kilencszáz forinttól lehet rá belépőket kapni.

A Csárdáskirálynő és a Háry János képviseli az idei évadban a magyar szerzők műveit. Mit lehet tudni ezekről a produkciókról?

A Kálmán-operettre és a Háry-daljátékra akár háromezer-háromszáz forinttól is lehet jegyet váltani. Előbbi a Budapesti Operettszínház előadása lesz, parádés szereposztással, utóbbi pedig saját produkciónk, melyben a nagyotmondó obsitos történetét szintén igazi fesztivál-szereposztás teszi várhatóan felejthetetlenné. De a tavalyi évad közönségkedvencét, az Elfújta a szélt is ki kell emelnem. Érdemes annak is újra jegyet váltani, aki már látta, hiszen kizárólag a szegedi előadások kedvéért lépnek fel benne új szereplők. Erre a darabra négyezerszáz forint a legkedvezőbb árú belépő.

Milyen bérleteket kínál a szabadtéri?

Zorba-Csárdáskirálynő-Elfújta a szél, Csárdáskirálynő-Háry János illetve Háry János-Mamma Mia konstrukcióink vannak. Többen karácsonyi ajándéknak szánják őket, és igyekeznek lecsapni a limitált ünnepi bérletre is, melyben a Mamma Mia mellett valamennyi Dóm téri produkció szerepel.

 

süti beállítások módosítása