Független Thália Projekt - Jön az évad 4. bemutatója

A Független Thália Projekt novemberig 3 bemutatóval frissítette a független társulatok produkcióiból összeválogatott programját.

A már három éve sikerrel futó egyszemélyes vígjáték, a Telefondoktor, a Szeret...lek-revü vagy az Ulickaja-művet színpadra adaptáló Rövid mellett a Vidor-fesztiválon a legjobb díszlet díját elnyerő Szentivánéj, továbbá a középiskolákban, fesztiválokon is folyamatosan szereplő A gyáva és az Ady/Petőfi is megtekinthető a Thália Színházban, a Független Thália Projekt keretében. Mindemellett a kortárs német dráma egyik fiatal tehetsége, a Kleist-díjas Marianna SalzmannMamelosn című darabjának szeptemberi ősbemutatóját is a Tháliában tartották a Gólem Színház előadásában, melyben egy zsidó család nőtagjainak szerepeit Kiss Mari, Kerekes Viktória és Huzella Júlia alakítják.

 

403x403mm  image

 

 

Az 5-11 éves korosztályra is gondolva és a családi színházlátogatást támogatva az FTP-programjában debütált a Feuer Yvette által létrehozott Bohócok a Láthatáron Csoport Űr-Zűr című sci-fi mesejátékával. Október végén pedig egy Shakespeare-klasszikussal bővült az FTP zenés kínálata: a Szentivánéji álom játékos, Gershwin-zenéből kiinduló, Láthatóságiak: Kis szentivánéji zene című feldolgozásának dalszövegíró-rendezője Máthé Zsolt, zenei incselkedője pedig az Örkény Színház frissen kinevezett zenei vezetője, Kákonyi Árpád, aki az előadásban Puck-ként szerepel.

A soron következő, november 26-i bemutató a K.V. Társulat projektje, melynek szövegkönyvét a társulat három női tagja (Bartsch Kata, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina), Zöldi Gergely dramaturg és Rába Roland színész-rendező közösen, saját élmények alapján írta meg. A Pedro Almodóvar nőalakjai által inspirált kamaradarab úgy meséli el három nő hétköznapjainak banális, mégis abszurd, egyszerre nyomasztó és vicces történetét, hogy közben számos „komoly” kérdést vet fel. Így előkerül a párkapcsolat, barátság, féltékenység, szexualitás, gyerekvállalás témája női szemmel, illetve az, hogy miért akarunk külföldre menni, vagy ha maradunk, akkor "itt leszünk-e hagyva".  

A Független Thália Projekt a független, alternatív színházi produkciók, társulatok népszerűsítését igyekszik segíteni azzal, hogy a közönség egy helyen, kőszínházi közegben találkozhat velük.

 

A projektben számos további bemutató terve szerepel 2014-ben is; ifjú tehetségként Radnai Márk és Vékes Csaba a Thália Színház tehetségkutatójának legjobbjai, és  Bodzsár Márk, a FÜGE tavaszi TITÁNium pályázatának kiválasztottja, a nemrég mozikba kerül Isteni műszak rendezője is bemutatkoznak majd.

süti beállítások módosítása