A Gyermekmentő Szolgálat támogatásáért játszik a Víg

Jótékonysági színházi előadással támogatják a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját: a Popfesztivál 40 című zenés darabot december 12-én láthatja a közönség a budapesti Vígszínházban.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület 1990-ben alakult a hasonló nevű hannoveri szervezet mintájára. A kiemelten közhasznú szervezet célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása, gyermekintézmények segítése. Az NGYSZ évente több karitatív célú rendezvényt szervez, amelyek bevételéből a hátrányos helyzetű, beteg, árva gyermekeket segítő tizenkét programját működteti.


A szervezet egészségügyi programjának keretében évente két alkalommal önkéntesekből álló orvos- és szakembercsoport utazik a romániai Hargita megyébe, ahol óvodákban és iskolákban vizsgálják, gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Idén mintegy kétezer gyereket vizsgált meg az orvoscsoport Erdélyben. Emellett nőgyógyászati kamiont és mozgó fogászati rendelőt működtetnek, idén több mint hatezer magyarországi és határon túli iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták.

 

popfesztival


A szervezet 2012-ben 41 magyarországi és külföldi gyermek kivizsgálásának, gyógykezelésének és műtétjének költségét fedezte, 74 gyermeket láttak el gyógyászati segédeszközökkel. Kapcsolatban állnak a Heim Pál Gyermekkórházzal, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézettel, az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézettel és a Semmelweis Egyetemmel - olvasható a szervezet honlapján.


A Vígszínházban látható Popfesztivál 40 című produkció a negyven évvel ezelőtt bemutatott musical, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról jubileumára született Eszenyi Enikő rendezésében. Az esten felcsendülnek Presser Gábor és Adamis Anna dalai, illetve archív felvételekkel idézik fel az egykori legendás előadás hangulatát. A darabban fellép mások mellett Almási Éva, Balázsovits Edit, Tahi Tóth László, Telekes Péter, Bata Edit, Mészáros Máté, Péter Kata, Molnár Áron, Lajos András és Józan László.

 

 

süti beállítások módosítása