Az interneten is lehet csatlakozni az önkéntes mesedoktorok programhoz

Az interneten keresztül is lehet csatlakozni a mesedoktorok jótékonysági programhoz: bárki megoszthatja kedvenc meséjét a világhálón egy rövid videóban, amellyel a beteg gyerekek hétköznapjait teheti vidámabbá.

Az önkéntesség december 5-i világnapja alkalmából a világhálón is megjelenik a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja az akció YouTube csatornájának felületén. A gyógyítani vágyó önkéntesek kedvenc meséjüket webkamera vagy telefon segítségével rögzíthetik egy legfeljebb 10 perces videó formájában, amelyet ezután be lehet küldeni a gyógyvarázs csapatának. A legjobb videókat a szervezők az internet segítségével juttatják el a kórházban fekvőkhöz - olvasható a pénzintézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

mese

 

Az elmúlt négy hónap során több mint 3800 önkéntes "mesedoktor" kapcsolódott a programhoz és látogatott el kórházakba, hogy mesét olvasson a betegeknek.


A webes meseolvasás révén a történetek nemcsak több gyermekhez érhetnek el, de a betegek bármikor, akár többször is meg tudják nézni azokat, valamint olyan időszakokban is élvezhetik a történetek erejét, amikor nincs náluk látogató, vagy a kórházakban épp látogatási tilalom van.


A kezdeményezéshez csatlakozó 20 kórháznak a mesenézéshez szükséges számítógépet a pénzintézet, az internetkapcsolatot a Magyar Telekom biztosítja.


A program részletes leírása, a videókészítéssel és beküldéssel kapcsolatos tudnivalók a www.khgyogyvarazs.hu oldalon találhatók.

süti beállítások módosítása