Színház-performansz-vacsora-buli - Bemutatkozik a Nylon Group

A Nylon Group különböző művészeti ágakból érkező, fiatal alkotók csoportja. A Start magyarországi bemutatkozó estjük, amelyre december 14-én kerül sor a Trafó pincéjében, a Kontra Klubban.

 

Az alkotók ajánlója:


A békás-levendulás sütemény, a nylon kocka és a tüdőig hatoló basszus találkozása a Kontrában. A Nylon Group magyarországi bemutatkozása. Performansz, vacsora, színház, tánc és soundsystem.


Az est programja a már több külföldi fesztivált megjárt és a Belgiumban Young Talent díjjal is kitüntetett A Kisasszony című szóló-előadással indul, amely a Start alkalmából duetté bővül, majd a nézőkkel közös, abszurd vacsorában folytatódik. A vacsora során az alkotócsoport cukrász szakosztályának remekműveit kóstolhatja végig a közönség – performatív keretben, a Kisasszony tálalásában. Ez a közösségi színházi élmény végül a Dub Phase bulijává alakul át, ahol a csapat saját építésű hangrendszerén reggelig szól a basszus.

 

csapatke p foto  Hajnal Da niel1

 Fotók: Hajnal Dániel

 

A Kisasszonyról:


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Kisasszony. Vagy egy asszony? Talán egy nő? Egy nő ezernyi változata? Ezernyi nő? Hamupipőke, Ofélia, vagy Pillangókisasszony?


A Kisasszony egy hatalmas nylon téglatestben lebegve tárul a szemünk elé, ahogy pedig elhagyja addigi burkát, a zsugorodó műanyag megannyi tárggyá, bábbá alakul körülötte: takaró, esküvői ruha, fürdővíz, vagy épp egy szerető teste formálódik belőle…


A Kisasszony születéstörténet, egy rövid mese szerepkeresésről, együtt- és különlét lehetséges formáiról a furcsa térben, ahová a Kisasszony került. Egy vég nélküli kutakodás naplója, kérdések és kísérletek sorozata, az önazonosság vidám és kétségbeesett keresése, ahol azonban időről időre elvárásokba, a korábbi nők korábbi történeteibe botlunk bele.

 

angela3

 

Eke Angéla az előadásról:

 

"Negyedévesként azt a feladatot kaptuk, hogy hozzunk létre egy olyan produkciót, amelyben egyedül szereplünk. Ennek nem csak az volt a célja, hogy megtapasztaljuk, milyen az, amikor elsősorban magunkra számíthatunk az alkotásban, hanem az is, hogy legyen valami a tarsolyunkban, amikor kilépünk az egyetemről. A feladat és a benne rejlő rejlő lehetőségek ekkor még nem izgattak, inkább tehernek éreztem, sőt, egyenesen frusztrált, hogy nincs fogódzó. Aztán rájöttem, hogy nem csak én vagyok, a fekete falak, meg a báb műfajjal való bizonytalan viszonyom. Megkerestem Kristóf Borbála dramaturgot, és kértem, hogy segítsen a gondolkodásban, így közösen vágtunk bele a munkába. Olyan előadást képzeltünk el, amelyben keveredik a látványszínház, a mozgás, a báb, és a prózai színház. Egy egyszerű, mégis látványos matériát szerettem volna találni, amivel könnyedén dolgozhatok, ami sok lehetőséget nyújt a játékra. Azt vizionáltam, hogy egy nagy buborékban vagyok, így jutott eszembe, hogy egy nylon-felhőben induljon a darab. Eljutottam Majoros Gyula képzőművészhez, aki készített nekem egy 2x2 méteres nylon kockát, amit fel lehet fújni, ez lett a díszletem, bábom, társam. (...)"

 

Eke Angélával készült interjúnkat itt olvashatják.

 

 

A Nylon Group kreatívjai:

 

Event Foto  Hajnal Daniel

 1.

Eke Ange la Foto   Hajnal Da niel

 2.

Fekete Ma tya s Gumilap Foto   Hajnal Da niel

 3.

Hajnal Da niel Foto  Hajnal Da niel

 4.

Ma rkus Sa ndor Foto   Hajnal Da niel

 5.

Halasi Dani Foto   Hajnal Da niel

 6.

Szlavik Juli Foto  Hajnal Daniel

7.

Makray Ga bor Foto  Hajnal Da niel

8. 

 

Nylon Group

Eke Angéla – alkotó, színész
Fekete Mátyás – Fekete Gumilap
Hajnal Dániel – visual
Halasi Dániel – kreatív, vizuál
Kristóf Borbála – dramaturg, nemzetközi kapcsolatok
Makray Gábor – a cukrász
Márkus Sándor – alkotó, színész
Szlávik Juli – jelmez, látvány



süti beállítások módosítása