Már dübörög a Mamma Mia! - Elkezdődtek a próbák

Megkezdődtek a kreatív megbeszélések, a díszlettervek is készülnek, fordítják a világhírű popslágereket és hamarosan castingon választják ki a szereplőket a jövő évi Szabadtéri legvágyottabb színházi produkciójához.

A nézőknek augusztusig kell várnia a Mamma Mia! bemutatójára, de a szuperprodukció előkészületei már megkezdődtek a Madách Színházban. A non-replika, vagyis az ősbemutatótól teljesen eltérő hazai premier ugyanis hatalmas vállalkozás. A nézők először a Szegedi Szabadtérin láthatják az előadást, Szirtes Tamás rendezésében.


mama mia 31-1
Az alkotó csapat, Szirtes Tamás rendező vezetésével, Tihanyi Ákos koreográfus segítségével már javában dolgozik a mozgalmas történetet meghatározó táncjeleneteken. December közepétől pedig a castingokat is elkezdik az énekes szerepekre. „Közel kétszázan jelentkeztek eddig felhívásunkra, melynek segítségével négy fontos szereplőt, Donnát, Sophie-t és Sam-et valamint a musical többi szereplőit szeretnénk megtalálni – mondja Szirtes Tamás. – Ezen kívül van jó néhány olyan befutott művész, népszerű musicalénekes, aki meghívást kapott a castingra."

 

szirtes

 

Fordítják a dalszövegeket is. A hazai közönség most először magyar nyelven hallhatja a legendás popslágereket. „Bárány Ferenc több nagy sikerű előadásunk szövegét is átültette már magyar nyelvre, remek érzéke van a zenés darabokhoz. Munkáját Puller István segíti, aki a fiatalabb generáció tagjaként a mai kor nyelvét, a fiatalok szlengjét tudja belecsempészni a szövegekbe."

A díszlettervek is készülnek. Arra a kérdésre, hogy azt a mediterrán, görög tengerparti hangulatot, ami a népszerű hollywood-i filmet meghatározta, hogyan lehet majd a Dóm térre varázsolni, a rendező úr nem árult el minden részletet. Annyit megtudtunk, hogy az elragadóan romantikus környezetet látványos led-rácsos világítással varázsolják majd a nézők elé, ami a mai színházi technikák egyik legkorszerűbb eleme. A többi legyen meglepetés, de aki mindenképpen az élmény részese szeretne lenni, annak igyekeznie kell, hiszen vészesen fogynak a jegyek a Dóm téri előadásokra.

 
Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok
 

süti beállítások módosítása